1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Право на отговор: открито писмо на Владимир Гаджев

Право на отговор: открито писмо на Владимир Гаджев

Време за четене: 3 минути

Във вчерашния ден получихме писмо от председателя на УС на ФК Хебър Владимир Гаджев и го публикуваме като право на отговор на предишното писмо на члена на УС на ФК Хебър Йордан Минев без редакторска намеса:

Право на отговор от УС на ФК „Хебър“
Членовете на УС на ПФК „Хебър“ използваме правото си на отговор на твърденията на Йордан Минев, направени днес, 30.05.2024 г. в публичното пространство чрез медиите в гр. Пазарджик. Държим да отбележим, че като ръководство встъпихме в длъжност на 14.03.2024 г. след последното за момента Общо събрание на клуба, проведено легитимно. Заварихме около 1 700 000 лв. задължения на клуба към НАП, служители и треньори, доставчици и др., които можем лесно да докажем. Банковите сметки бяха с наложени запори от НАП, като бяха и почти празни. След оттеглянето на наложения запор в сметката постъпиха суми, които бяха голяма част от дължимото по трансфера на голмайстора на тима Георги Николов в Ботев Пд и от продадените билети след мача с Левски. След множество разговори и преговори с НАП, УС успя да постигне споразумение за освобождаване на една част от сумите по запорираната сметка.
Със сумата, която беше освободена, бяха платени стари задължения към ДЮШ, доставчици, заплати на администрацията. В последствие УС успя да сключи нови споразумения с футболисти, които са играли през сезон 2022-2023, чиито задължения по договори не бяха изплатени от предното ръководство и застрашаваха лиценза на клуба. Едно от тях бе и международно – към ФК Беневенто. Изплатени бяха множество стари задължения, завещани от старото ръководство. В отговор на твърденията разпространени в публичното пространство, обявяваме, че от новото ръководство споразумението към НАП е спазено до момента.
Настоящият управителен съвет към момента не е получил и не получава заплати и други възнаграждения. Юридическите услуги са поети безвъзмездно, с изключение на делата, по които е необходимо процесуално представителство и такси и има строго определени правила.
УС успя да покрие всички изисквания за взимане на лиценз за спортно-състезателната 2024-2025 г., което включваше отново разплащане на задължения на старото ръководство. Новият УС осигури необходимото спокойствие за отбора и треньорите за постигане на основната ни цел – оставане в Първа лига, за което благодарим на старши треньора г-н Любослав Пенев и неговия щаб, както и на всички футболисти.
Родителите бяха помолени да платят в пълен размер таксите на децата от ДЮШ за м. декември и беше направена дарителска кампания в същия месец с цел изплащане на заплатите на треньорите и администрацията в ДЮШ. Защо старото ръководство, от което беше част и Йордан Минев, не изплати заплатите за м.декември?
След встъпването в длъжност на ръковотсвото втората основната цел бе да запази Любо Пенев и неговия щаб, въпреки огромното желание на Йордан Минев и част от неговото обкръжение за отстраняването им.
Г-н Минев демонстративно не дойде и на срещата с треньорите на ДЮШ и също така не пръства на два от мачовете на водения от него набор.
Заплатите на треньорите на ДЮШ за м.април и м. май бяха изплатени с помощта и подкрепата на община Пазарджик, като предстои и изплащане на тези за м.юни.
Ръководството на Хебър към момента е в напреднали преговори с потенциални спонсори и общината. По време на тези срещи и разговори представители на местния бизнес поставиха три условия в замяна на финансова помощ към клуба – новото ръководство да бъде изчистено от представители на старата местна и футболна власт, отборът да остане в А група, условие, което вече е изпълнено, както и с огромно уважение – Любослав Пенев да бъде запазен като треньор.
Надяваме се, че след разговорите с Общината и изразеното намерение за подкрепа от страна на кмета на гр. Пазарджик г-н Петър Куленски, както и на предстояща такава от страна на общинския съвет при гласуване на финансовата помощ, доверието и желанието на местния и не само бизнес ще ни помогнат да укрепим клуба в този труден момент.
Ръководството на „Хебър“ благодари на Община Пазарджик и общинския съвет, както и на хората, които са помагали и продължават да помагат, за подкрепата!

С уважение: Председател на УС на „Хебър“ Владимир Гаджев
и членове Тинко Василев и Лазар Костов

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx