1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Четиринадесетгодишният Петър Симидчийски от Модел Яхт клуб счупи 35-годишен рекорд за скоростни модели на състезание в Русе

Четиринадесетгодишният Петър Симидчийски от Модел Яхт клуб счупи 35-годишен рекорд за скоростни модели на състезание в Русе

Време за четене: 2 минути

14-годишният Петър Симидчийски от Модел Яхт клуб (Пазарджик) подобри републиканския рекорд в клас F3 за скоростни модели на първия кръг на Републиканското първенство в Русе, поставен преди 35 години.

Постижението на Симидчийски с рекордните 22,16 секунди е единствено в историята на корабомоделизма в България и при мъжете, и при юношите, коментира треньорът Петко Петков.

Безупречното изпълнение донесе на 14-годишния младеж и на Пазарджик поредния златен медал. Към колекцията си той добави и още два сребърни в другите състезателни класове.

При юношите медали за Пазарджик и Модел Яхт клуб от състезанието в Русе спечелиха и Веселин Чавдаров – 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов, Георги Благов – 1 сребърен, Красимир Неделев – 2 бронзови и Анастасия Бончева – 2 сребърни и 1 бронзов. С отличното си представяне, юношесткият отбор на Модел Яхт клуб се окичи с общо 13 медала.

С 13 медала от първия кръг на Републиканското първенство в Русе се завръщат и  мъжете на пазарджишкия корабомоделен отбор: Петко Петков с по един златен, сребърен и бронзов, Димитър Марков с 2 златни и 1 сребърен, Димитър Димитров с 1 златен, 2 сребърни  и 1 бронзов и Стефан Марков с 2 бронзови.

Вторият кръг от Републиканското първенство ще се проведе от 7 до 9 юни в парк Острова в Пазарджик.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx