1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Джудо
  8. »
  9. Шест престижни награди за „Кодокан“ от Държавния шампионат в Пловдив

Шест престижни награди за „Кодокан“ от Държавния шампионат в Пловдив

Време за четене: 2 минути

С невероятен успех се поздравиха джудистите на СК „Кодокан“.

На проведения Държавен личен шампионат за мъже и жени до 23 години те завоюваха престижните две първи, две втори и две трети места в крайното класиране. Оспорваното състезание, в което участие взеха 347 състезатели от клубовете в страната, се проведе в зала „Строител“ в Пловдив.

Ето и класирането на нашите състезатели:

Със златни медали се окичиха Христо Вълков в кат. до 81 кг и Ангел Славков в кат. + 100 кг. Среброто отиде при Мариян Палев в кат. до 90 кг и при Радина Сербезова в кат. до 78 кг. Йоанна Алексиева в кат. до 63 кг. спечели бронзово отличие, Димитър Куртаков в кат. +100 кг загуби от съотборника си Ангел Славков на полуфинала, но след това успя да се пребори за бронзовия медал. Борислав Владов в категория до 90 кг също се класира трети. Вълков, Славков и Палев са възпитаници на Спортното училище, които завършиха с първия випуск миналата година. Радина Сербезова, Йоанна Алексиева и Димитър Куртаков са настоящи ученици в Спортното училище. Всички те за пореден път достойно представиха СК „Кодокан“ и училището на толкова високо ниво.

Ден след състезанието в Пловдив най-малките джудисти на „Кодокан“, също ученици в Спортното училище, се включиха успешно и спечелиха престижни награди.

При най малките – родените през 2015-2016 година, Антоан Навущанов се класира на трето място в кат. до 38 кг. При състезателите във възрастови групи 2012-2013-2014 година джудистите на „Кодокан“ взеха два златни, два сребърни и три бронзови медала.

Ето и класирането:третото издание на турнира “Фрезколиада”.

В него участие взеха над 400 деца на възраст от 8 до 15 години. Домакин на състезанието тази година беше зала “Локомотив” в столицата.

Първо място: Стоян Томов в кат. 34 кг, който взе и личната награда за най красив ипон на състезанието, и Георги Кьосев в кат. 50 кг.

Второ място: Спас Петков в кат. 46 кг и Иван Костурков в кат. 60 кг.

Трето място: Светлозар Тянков кат. 46 кг, Константин Пиналов в кат. 46 кг и Ноа Иванов в кат. 60 кг.

И във възрастова група 2010-2011 година Денислав Георгиев в кат. 42 кг се класира на второ място.

От СК „Кодокан“ съобщиха, че следващата събота и неделя предстои сериозно изпитание за Денислав Медаров в Босна, където ще се състезава за европейска купа. На 27 и 28 април пък Пазарджик ще бъде домакин на Държавния шампионат за младежи и девойки до 21 години.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx