1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. НСА гостува на Спортното училище

НСА гостува на Спортното училище

Време за четене: 2 минути

Преподавателите от НСА „Васил Левски“ гл. ас. д-р Мария Янчева – световен и европейски шампион по самбо, от катедра „Борба и джудо“ и гл. ас. д-р Петя Миланова от катедра „Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорта за всички“ бяха гости на учениците от Спортно училище в Пазарджик.

Пред младите спортни надежди те представиха възможностите за обучение в Академията. Гл. ас. д-р Мария Янчева поясни подробно начините на кандидатстване във висшето учебно заведение, различните специалности, които предлага академията и спортните дисциплини. Най-голям интерес сред учениците от Спортното училище предизвикаха бакалавърските специалности „Треньор по вид спорт“ и „Учител по физическо възпитание“. Не по-малко любопитни се оказаха и такива специалности като „Спортен аниматор“, „Спортен коментатор“, „Кинезитерапевт“, „Спортен мениджмънт“ и дори професия „Медицинска сестра“.

Чрез специално изготвена презентация учениците бяха запознати с уникалната спортна и учебна база на НСА, като предпоставка за отлично образование и възможност за постигане на високи спортни постижения. Стана ясно, че завършилите Спортното училище имат предимство при кандидатстване, а за спортистите с високи постижения се дава възможност да се обучават по индивидуален план. Студентите в НСА получават стипендии и за спортни постижения, имат на разположение всички удобства в кампуса на Академията.

Учениците от Спортното училище научиха още, че за студентите в НСА непрекъснато се организират интересни спортни курсове и игри, както и че участват в обучението по спорт на малки деца и деца в неравностойно положение. Представени бяха и част от видните спортисти на България, които са завършили и дори преподават в НСА. Сред тях са Димитър Бербатов, Кубрат и Тервел Пулеви, „златните“ гимнастички на България, Тереза Маринова и много други.

Срещата предизвика голям интерес сред учениците от Спортното училище и гостите трябваше да отговорят на многото въпроси, които учениците задаваха. Логично интересът към представителите на Спортната академия от страна на дванайсетокласниците беше най-голям. Още повече, че сред тях има изявени вече спортисти с престижни национални и международни постижения в различните видове спорт.

През 2023 година завърши първият випуск на Спортното училище. Над 50% от продължилите образованието си във ВУЗ предпочетоха и вече са студенти в НСА.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx