1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Елизар Спасов напуска шефския пост в Хебър след 2 години и 4 месеца

Елизар Спасов напуска шефския пост в Хебър след 2 години и 4 месеца

Време за четене: 2 минути

Избраният вчера Владимир Гаджев за нов председател на УС на ФК Хебър сложи край на управлението на своя предшественик Елизар Спасов, който напуска ръководството на клуба след почти две години и четири месеца.

Спасов оглави Управата на Хебър на 8 декември, 2021 година, заменяйки на поста Найден Шопов, който преди това в продължение на пет и половина години бе начело на “зелените”. Елизар Спасов изкара пълен двегодишен мандат в периода 2021-2023 година, започна втори, но в началото на миналия месец подаде оставка заедно с останалите си колеги от бившия вече УС. По закон, до вписване на новото ръководство (обикновено 3-5 работни дни след подаване на документи за промяна на обстоятелства пред АВ), функциите на материално отгворно лице в клуба ще изпълнява именно Елизар Спасов.

По време на вчерашното Общо събрание част от делегатите опитаха да разубедят 57-годишния столичанин в желанието му да напусне Хебър, като остане поне член на УС, но той бе непреклонен.

Ще продължавам да помагам с издръжката на отбора, но смятам, че трябва да се започне на чисто. Признавам си, че през първата година се чувствах като насаден в Хебър. След това нещата се промениха. Сега смятам, че е време за нещо друго. Аз нямам вече силата. На 57 години съм, нямам нерв, нямам тръпка. Убит съм вътрешно. Вдигнал съм бялото знаме. Видях в Пазарджик много неща. През много неща преминах. Срещнах се и имах отношения с много добри и читави хора. Имаше и недотам добри хора. Но това е вече история за мен. Желая успех на новите членове на УС и гарантирам, че ще има приемственост. Чака ги много работа, завърши Елизар Спасов.

Той остава в историята на Хебър като шестия президент на клуба след  2000 година. Преди него на “горещия стол” бяха Димитър Димитров, Йордан Биков, Евлоги Станоев, Борислав Даскалов и Найден Шопов. В Пазарджик ще запомнят Елизар Спасов като коректен и отговорен човек. С помощта на своя екип той направи немалко за Хебър и времето като единствен и най-добър съдник със сигурност ще оцени това.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx