1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Художествена гимнастика
  8. »
  9. Дара Стоянова с три медала от международен турнир

Дара Стоянова с три медала от международен турнир

Време за четене: < 1 минута

Младата гимнастичка Дара Стоянова спечели три златни медала от три възможни на XIII международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“, който се проведе от 1 до 3 март в Стара Загора.

Дара Стоянова е ученичка в Спортното училище в Пазарджик, състезателка на СК „Илиана“ и национална състезателка по художествена гимнастика (жени индивидуално – разширен състав).

В престижния турнир за купа „Берое“ за медали е състезаваха над 450 гимнастички от 19 клуба от България и международни участнички от Украйна и Гърция. При толкова силна конкуренция пазарджишката грация взе участие в категория „Елит“ – жени и успя да победи убедително своите конкурентки на обръч, лента и в многобоя с максимален брой точки. Със своите технични и артистични изпълнения Дара впечатли и журито, и публиката и заслужено спечели златните медали във всички дисциплини.

Като треньор на победителката в многобоя, треньорката на Дара Гергана Ботева – Тлайс бе удостоена с приз „Карамфила Абаджиева“.

Събитието се проведе в спортна зала „Иван Вазов“ и негови официални гости бяха Илиана Раева – президент на Българска федерация по художествена гимнастика и Живко Тодоров – кмет на град Стара Загора.

 Снимка: Анна Недкова – официален фотограф към БФХГ и на турнира

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx