1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Самбо
  8. »
  9. Бронзов медал за Кодокан от Държавното по самбо

Бронзов медал за Кодокан от Държавното по самбо

Време за четене: 2 минути

Иван Стоев от СК Кодокан 2008 спечели бронзов медал на държавното първенство по самбо, провело се в Панагюрище.

В категория до 57 кг Иван в първата среща бе изведен, а след това победи Йоан Ангелов от Локомотив (София) и загуби от световния шампион и многократен международен медалист Борислав Янаков от НСА, който стана първи, а в спор за бронза победи Стефан Стефанов от Илинден (София). Пети места записаха кодоканците Павлин Спасов, Ангел Славков и Иван Войнов.

Не можах да тренирам пълноценно, но съм доволен от спечеления медал. Янаков стана първи, а и е световен шампион, но не можа да ме хвърли, би ме с точки от партер, коментира Иван Стоев.

Иван Хърков стана държавен шампион по самбо при мъжете за седми пореден път.

Спортист номер едно на Общината и състезател на Бойни спортове (Панагюрище) стигна до титлата в категория до 79 кг с лекота и бе избран за най-добрия състезател на първенството.

Огромно удоволствие, че за седми пореден път станах шампион на България по самбо за мъже и бях определен за най-добрия състезател на първенството пред домашна публика в град Панагюрище. Това Държавно първенство е етап от подготовката ми за предстоящото Европейско първенство, която започна с участието ми в Международния турнир и лагер в град Минск, Беларус. И сега ще продължи с лагер-сбор с националния отбор по самбо на Белмекен и след това с участие на Световна купа в Армения. За да бъде възможно участието ми в тези състезания и лагери, лично искам да благодаря за оказаната финансова помощ на фирмите “Асарел Медет” АД и “Оптикоелектрон Груп” АД“, коментира Хърков.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx