1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Тенис
  6. »
  7. Бадминтон
  8. »
  9. Сестри Стоеви завоюваха златни медали на Открития шампионат по бадминтон в Азербайджан

Сестри Стоеви завоюваха златни медали на Открития шампионат по бадминтон в Азербайджан

Време за четене: 2 минути

От 8 до 11 февруари в Баку, Азербайджан, се проведе Откритият шампионат на Азербайджан, който е и Олимпийска квалификация.

Участие взеха състезатели от 43 държави. Състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ Стефани и Габриела Стоеви станаха шампионки на двойки жени. Момичетата победиха поред първо двойката от Украйна Бухрова/Кантемир с 2:0 гейма, след това двойката от Австрия Йонг/Хохмайер с 2:0 гейма, на  полуфинал след супер игра не оставиха никакви шансове на американките Корбет/Лии с 2:0 ( 21:15,21:9 ), които са и преки конкурентки за касиране на Олимпиадата. На финала победиха канадките Чой/Ву, също преки конкурентки за местата на Олимпиадата, с 2:0 гейма и грабнаха титлата от Азербайджан, със стряскащо силна игра и надмощие.

Така със спечелените 4000 точки за Световна ранглиста и за ранглистата за класиране на Олимпийските игри, следващата седмица във вторник при обновяване на ранглистите, очакваме да са задминали едни от преките конкурентки за местата за Олимпийските игри – двойката на Китайско Тайпе и така да се намираме вече в класиращите се двойки, във временното класиране за Олимпиадата на двойки жени.

Най-хубавото е, че титлата дойде след най-силната игра на момичетата досега, а до края на месец април предстоят изключително важни състезания: квалификации за класиране на Олимпийските игри и Европейското лично първенство в Германия.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx