1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Ръководството на Хебър е готово да подаде оставка

Ръководството на Хебър е готово да подаде оставка

Време за четене: 2 минути

Председателят на Управителния съвет на Хебър Елизар Спасов съобщи, че оставките на цялото ръководство на клуба са подготвени и готови за депозиране, а треньорът Любослав Пенев остава на поста си.

Това стана ясно от проведената днес пресконференция в Пазарджик.

Любослав Пенев: Ако някой иска да приключи футбола в Пазарджик, нека стане и го заяви ясно.

Не е необходимо да опровергавам информацията, че напускам Хебър. Това е видно всеки ден. Аз съм на стадиона и водя тренировките. Подготовката върви перфектно, въпреки че е в България. Разполагаме с отлична база и това е достатъчно. Проблемът е това, което се случва от финансовата страна. Вярвам, че до първия мач ще имаме нови адекватни попълнения, каза Любослав Пенев. Проектът на Хебър претърпя промени от ноември насам. Настъпилите проблеми ни принудиха да разглобим готов отбор, който играе хубав и успешен футбол, един от най-добрите в България. Затова бяхме принудени да продадем трима основни футболисти. Дори и тези раздели не са достатъчни, за да може клубът да се справи финансово. Ръководството полага страхотни усилия, но за да продължи, трябва подкрепа от Общината. Имаме нужда от още помощ. Ако този професионален проект потъне, ще бъде още един пример за това колко е лесно да се развали нещо, което е прекрасно изградено. Ако някой иска да приключи футбола в Пазарджик, нека стане и го заяви ясно. Към много наши футболисти има интерес. Защо клубовете, които се интересуват от тях, не ги потърсиха преди година или две? Циркулират около Хебър като лешояди. Защо не взеха тези футболисти миналата година? Нито едно от момчетата не искаше да си ходи.

На пресконференцията Елизар Спасов призна, че има оставки на важни хора в клуба, ангажирани с лицензирането, още не се разписани, но са налични.

Спасов обяви, че винаги в ръководството на клуба може да бъдат приети нови членове, номинирани от новата Общинска управа на Пазарджик. Според него, ако хората на новия кмет Петър Куленски поискат, по най-бързия начин ще бъде свикано Общо събрание на клуба.

Към днешна дата има интерес към четирима наши футболисти. Нищо конкретно като преговори, като развитие няма. С треньора Любослав Пенев решихме процеса по изходящи трансфери да бъде ограничен на 90%. Ще разглеждаме само атрактивни предложения. Продължаваме търсенето на нови играчи. Имахме трима готови футболисти, с които да подпишем, но всичко пропадна заради едни изяви във Фейсбук. Конкретен пример е Иван Василев от Янтра, който заяви, че иска да стане новия Георги Николов. Но той не дойде в Хебър, а подписа с Етър.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx