1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. Марица
  8. »
  9. Трусове в ръководството на Марица

Трусове в ръководството на Марица

Време за четене: 3 минути

След загубените местни избори и смяната на общинския кмет, настъпват промени в ръководството на беловци.

Бившият кмет инж. Варев заедно със сина си бяха благодетелите на тима, но след поражението извън футболния терен в неделя те спират издръжката на клуба.

До нас достигна декларация от Марица, която публикуваме без редакторска намеса:

ДЕКЛАРАЦИЯ

ОТ

Ръководството на ФК ,,Марица‘‘ Белово

Уважаеми жители на община Белово, спортни деятели, фенове и приятели на футбола. Изминаха 4 години от стъпването ни в длъжност като управители на ФК ,,Марица“ Белово.
Заедно с тогавашният кмет на община Белово инж. Костадин Варев и неговият син Георги Варев стартирахме възраждането на мъжкият футбол и направихме така, че Марица да бъде всеки сезон в първата петица на таблицата. Да бъде отбор достойно представящ общинския ни град. В този период свършихме много работа, имахме амбиции и план за развитието на клуба. В последствие се появи и ДЮШ Марица Белово, където за кратко време с много правилна работа разбира се , резултатите не закъсняха .Всички знаете за премеждията през които трябваше да премине отборът. Беше много трудно. Марица все пак успя да се стабилизира благодарение само и единствено на кмета на общината, неговият син и всички момчета които обличаха екипа на отбора. Само хората от отбора които избрахме да дойдем и да се борим за каузата , знаем през какво минахме. Беше повече от трудно, а странични фактори и кампании против нас, допълнително утежняваха ситуацията. Проверки от икономическа полиция, сигнали и прочее от нашите ,, доброжелатели“ които всячески се опитваха да правят спънки. Но с общи усилия и голям колектив се преборихме с всичко това и успяхме да върнем публиката по трибуните, която ни подкрепяше във всеки мач. Тук е мястото да благодарим на феновете, които бяха винаги до нас. Огромно Благодаря !!!
В приоритет на работата ни се превърна развитието на ДЮШ ,,Марица“ Белово. За периода ни в отбора успяхме да наложим единна методика и не само да развиваме децата но и треньорите, които повишиха квалификацията си и това съответно не остана незабелязано. Антон Дамянов вече е треньор в ДЮШ Хебър – Пазарджик.
Както знаете на 05.11.2023г. беше проведен балотаж за местни избори 2023г.
Финансовият благодетел на отбора Инж. Костадин Варев, който беше градоначалник в предните 3 мандата , загуби битката за своя пост с минималната разлика от 18 гласа.
Той заедно със своя син Георги Варев отговаряха на 100 % за финансирането на мъжкият отбор и на Детско-юношеската школа. Тук е мястото да кажем за ДЮШ ,,Марица‘‘ Белово, че е единствената школа която не събираше такси на децата, а заплащането на треньорското ръководство бе поето именно от президента на отбора. Може да отбележим за сравнение , че в отборите от първа лига на България се заплаща месечна такса в детско-юношеските школи. Пример ФК Хебър Пазарджик, където таксата на дете за календарен месец е от сумата 50,00 лв. Като по неофициална информация бюджета на отбора е над 3-4 млн. лева на година , а този на ФК Марица в стотици пъти доста по малък.
С оглед на това към днешна дата ръководството на отбора застава твърдо зад Президента и решава да преустанови дейността на мъжкият отбор, участник в първенството на
А ,,ОГ‘‘ – Пазарджик. Работата на ДЮШ Марица Белово ще продължи, защото както всички знаем децата са бъдещето.
Марица е клуб със солидна история който заслужава да продължи развитието си и съществуването си.
По този начин предоставяме възможността на новоизбраният кмет да си направят нужната организация и да продължат и развиват дейността на мъжкият отбор в местното футболно първенство.
Трудно е да си тръгнеш от нещо което обичаш и за което си работил денонощно само и само да се превърне във фактор в областта.
За нас никога нищо не е било на всяка цена освен морала!
С оглед на него ние сме солидарни към хората поели и развили клуба, именно Инж. Костадин Варев и Георги Варев, направили организация близка до тази на професионално ниво.
В този ред на мисли открито заявяваме че не искаме да работим с друго управление!!!

Председател : Георги Костадинов Варев
Член на УС : Антон Дамянов Дамянов
Член на УС : Милен Йорданов Петракиев

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
4 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Нафрафорий

Тук папаята играе сериозно

Оставка

Линков, айде де?
издавай вече или като Боби ще се криеш?

Чамбата

OKaza se кьорфишек тоав, ще играт мачовете си

Чамбата

are ve marica, furgaite kurpata, kakvo otlagate machove

4
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx