1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Честит ден на независимостта на България! Честит 15-и рожден на PZSPORT!

Честит ден на независимостта на България! Честит 15-и рожден на PZSPORT!

Време за четене: 2 минути

На днешния ден на 115 години от обявяването на Независимостта на България нашият скромен регионален сайт става на 15 години. 15 години на фона на 115 са малко, но за нас нашият тийнейджър е различен и с голямо значение. Малко са регионалните сайтове, които издържат на мускули без финансиране цели 15 години. Доста от тях вече ги няма или съществуват само в социалните мрежи или срещу дарения в различни платформи. Никога не сме мислили да правим съдържанието платено, защото според нас всеки спортен клуб от областта има право да бъде информиран и да получи своето място на нашия сайт. Разбира се, че няма възможност да обърнем внимание на всички, а и малко са доброволците, които ни помагат с информация.

Социалните мрежи и страниците на футболните клубове са основен източник на информация, но при тях съществува проблемът, че почти нищо не се пише при загуба или се пише много и пристрастно при победа. Нашият скромен екип наброява в момента трима души, които не живеят в Пазарджик и областта, и няма как да присъстваме на мачовете, за да пишем обективно какво се е случило. Разбира се, че ни боли, че клубовете намаляват и стадионите в областта пустеят. Мъжките футболни клубове са 32, от които два са третият отбор на Хебър и вторият на Спартак (Калугерово). 30 клуба в област Пазарджик са малко, а и тенденцията е те да намаляват, защото и населението намалява. Въобще не ни се отваря темата за детско-юношеския футбол в областта, защото освен Хебър и още няколко клуба други не развиват такъв и се стигна да ситуация да нямаме достатъчно отбори за формиране на група на областно ниво.

Както се, казва положението не е никак розово, но има и светли лъчи като участието на Хебър в Първа лига, това на Хебър II и Оборище в Югозападната Трета лига, както и съществуването на ДФК Орлета и представителите ни в минифутбола, както и Хебър във волейбола с първи и втори отбор, и Хебър при баскетбола. Въпреки разочарованията и неприятните коментари, ние няма да се откажем, защото тези 15 години са символ на нашето постоянство, на нашата независимост и на нашата любов към родния град  и спорта в него и областта.

Честит рожден ден на екипа и на всички наши читатели! 15 години не ни стигат!

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx