1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. ОС на БФС Новини
  6. »
  7. Над 300 са картотекираните футболисти

Над 300 са картотекираните футболисти

Време за четене: 2 минути

Часове преди старта на новото футболно първенство на Пазарджишката “А” ОГ в ОС на БФС тече трескаво картотекиране на отборите.

Към ранния следобед вчера със състезателни карти са уредени 12 отбора, съобщи председателят на местната футболна централа Йордан Линков.

В момента картотекиране прави ФК Брацигово, до края на работния ден чакаме още един тим, уточни от своя страна секретарят на ОС на БФС Георги Мацев, който е пряко ангажиран с процеса. До момента сме валидирали картотеките на над 300 футболисти, утре общата бройка се очаква да нарасне до над 500, допълни Мацев.

И през новата година “А” ОГ – Пазарджик ще бъде във формат с 20 отбора, които ще си оспорват класирането в две фази – предварителна и плейофи. Изпадащите отбори ще бъдат два. Новото е въвеждане на мач между третия в “А” ОГ (плейофна група) и победителя в плейаутната (втора група). С тази среща ще завърши сезон 2023/2024, разясни шефът на ОС на БФС Йордан Линков. Той предупреди отборите, че от новия сезон ще важи ново правило за екипите – домакините, а не гостите ще сменят фланелки, гащета и калци, ако има съвпадение или близост на цветовете. Досега беше обратното. Тимовият лист на отборите ще бъде съставен от 20 футболисти, а смените ще бъдат до 7 в мача, с 3 прекъсвания на второто полувреме. От БФС не предвиждат повишение на съдийските такси в регионалния футбол. В момента се уточнява съдийската ранглиста за сезон 2023/2024, делегатският апарат ще се състои от общо 21 души, като в тази бройка няма промени спрямо миналата година. Добрата новина за всички отбори от Пазарджишка община е свързана с общинската субсидия, която след приемане на бюджета беше преведена своевременно.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
1 Коментар
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Спартак 2 шърково

А циганите от динката ше позволим ли да играят и да ми вземат субсидията ?
Вън от футбола черни цигани ,не стига ще ви плащах 10 години а сега субсидията искате да ми вземете

1
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx