1. Начало
 2. »
 3. Клубове
 4. »
 5. Клубове Югозападна трета лига
 6. »
 7. Оборище
 8. »
 9. Домакинска загуба за Оборище от втория отбор на Славия

Домакинска загуба за Оборище от втория отбор на Славия

Време за четене: 5 минути

Славия II постигна категорична победа с 3:1 при визитата си на Оборище на “Орчо войвода”.

Това се случи в среща от третия междинен кръг на Югозападната трета лига. Александър Георгиев откри за столичани, а след това удвои след попадение от дузпа. Славистите стигнаха и до трети гол чрез капитана си Кристиян Христов. Силите на Оборище пък бяха само за почетно попадение, което бе дело на резервата Кристиан Георгиев в края на срещата.

Дубълът на Славия е 4-и с актив от 6 точки след този мач, а панагюрци са 14-и с 3 точки.

Оборище свиква общо събрание

ПОКАНА 

Управителния съвет на ФК „Оборище – Панагюрище“ – гр. Панагюрище на основание чл.12, ал. 5 от Устава и чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква годишно общо събрание на членовете на 31.08.2023г.от 17.30 ч. в гр. Панагюрище, Театър Дом -паметник, камерна зала при следния Дневен ред :

 1. Отчет на УС за дейността на сдружението за 2022 г. // проект за решение – Общото събрание приема доклада на Управителния съвет за дейността на сдружението през 2022 г.
 2. Отчет на Контролния съвет на сдружението за 2022 г. // проект за решение – Общото събрание приема доклада на Контролния съвет за 2022 г.
 3. Приемане на годишния финансов отчет за 2022 г. // проект за решение – Общото събрание одобрява и приема годишен финансов отчет на сдружението за 2022 г.
 4. Освобождаване от отговорност на УС на сдружението за дейността му през 2022 г. // проект за решение – Общото събрание взема решение за освобождаване от отговорност на УС на сдружението за дейността му през 2022 г.
 5. Освобождаване и приемане на членове на сдружението. // проект за решение – Общото събрание взема решение за освобождаване и приемане на членове на сдружението.
 6. Приемане на проекто – бюджет за 2023 г. // проект за решение – Общото събрание приема проекто–бюджет за 2023 г.
 7. Разни.

Канят се членовете да присъстват лично на общото събрание или да представят пълномощно в съответствие с изискванията на Устава на сдружението.

При липса на кворум общото събрание ще се проведе един час по–късно, на същото място, при същия дневен ред и ще вземе решение при наличния кворум.

Велко Маслев от УС на ФК Оборище: Предстои ни много работа, но мисията си струва.

Кои са основните акценти в програмата за развитие на ФК Оборище
Кои са най-важните задачи и най-неотложните проблеми пред ръководството на клуба
За новото попълнение в треньорския състав
Какво се случи с отстранените трима играчи, след мача с Вихрен

Дни преди провеждането на общото събрание на ФК Оборище, Велко Маслев – един от членовете на Управителния съвет, който в момента има нелеката задача да овладее кризисната ситуация, в която клубът се намира, сподели:

Г-н Маслев, на предстоящото общо събрание предстои да се вземат важни решения за бъдещето на ФК Оборище. Разработена е програма за спортно-състезателната 2023/2024 г. Кои са основните акценти в нея?

Успешното управление на футболен клуб е сложен и динамичен процес, който изисква една добре разработена стратегия с ясно поставени цели и задачи. За периода юли, 2023г. – юни, 2024г. сме си поставили реални и измерими цели, които ще гоним, при спазване на няколко водещи принципа, а именно – прозрачност, отчетност, партньорство, интеграция. Сред целите, които сме поставили пред първия отбор е класиране до 10-тото място в Югозападна трета лига, както и изграждане на отбор в който основното ядро да бъдат местни футболисти, а Оборище да се утвърди като тим, който играе красив и нападателен футбол, отбор с който да се съобразяват всички в Югозападна трета лига. Ще започнем да търсим резултати, а те ще се постигнат, когато имаме качествен учебно-тренировъчен процес. От вчера имаме и ново попълнение в треньорския екип – Христо Марашлиев.

Сред целите, свързани с развитието на клуба е и работата по изграждане на Детско-юношеската школа и втория отбор. По самата програма има още много работа, тя е отворена, предстои да се допълва и доразвива и ни предстои много, много работа, но мисията ни си струва – тя е да успеем да запазим и развием нашия ФК „Оборище“.

Като Управителен съвет вие също сте си поставили цели. Коя е най-важната от тях в момента?

Може би това е осигуряването на финансова стабилност на клуба. Още в самото начало ние сме изготвили проектобюджет, който предстои да бъде предложен на общото събрание. В разходната част сме наясно с всичко, но в приходната част имаме недостиг. По този повод ние сме изпратили писма до всички местни фирми, някои все още не са отговорили, други отговориха, че нямат възможност да помогнат. Искам от името на ръководството на клуба да благодаря на Община Панагюрище за помощта и подкрепата. След като проведохме среща с ръководството на общината – кмета Никола Белишки, зам.-кмета Галина Матанова, председателя на Общинския съвет Христо Калоянов, общински съветници, както и фенове, от Общината реагираха много бързо – още на третия ден ни преведоха средства и ние успяхме да започнем. Това беше огромният проблем и ни бавеше в началото – ние не знаехме как да тръгнем и какво да правим, след като нямахме финанси. Г-н Белишки и г-жа Матанова ни подкрепят във всяко едно начинание, информирани са за всичко, което в момента се случва с клуба и имаме прекрасна комуникация. Благодарности и към „Асарел – Медет“ в лицето на изпълнителния директор инж. Николай Пелтеков за навременната реакция и финансовата подкрепа, както и на „Завод за оптика“ и г-н Ивайло Недялков, откъдето също се отзоваха и помогнаха.

Каква е сумата, която не достига на Оборище, за да приключи нормално полусезона?

За да функционира футболния клуб нормално и да приключи сезона са необходими още между 27 и 30 000 лв. На общото събрание ще бъде представен и бюджетът за догодина. Около 140 000 лв на полусезон – това са средствата, необходими за осигуряване на нормалните дейности в клуба.

След последния мач с Вихрен, тази сряда, от отбора бяха отстранени трима играчи – Петков, Иванов и Николов…

Да, бяха отстранени по обективни причини, но след проведени разговори с тях, бе взето решение да им се даде втори шанс и аз вярвам, че ще се покажат като мъже. Надявам се след тази случка всички страни да са си взели поуката. Искаме всички футболисти, които идват във ФК Оборище, за да облекат зелено-бялата фланелка, да са наясно къде са дошли и за какъв отбор играят, защото Панагюрище е град със славна история и с традиции във всяка една област на обществения живот, включително и футбола. Да знаят какво означава името Оборище, че този клуб има 98 години история и да знаят на кой стадион играят. Като ръководство ние ще държим да има ред и дисциплина в отбора, като в тази връзка предстои да бъде изготвен и утвърден от Управителния съвет вътрешен правилник на клуба.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx