1. Начало
 2. »
 3. Клубове
 4. »
 5. Клубове "Б" ОГ Юг
 6. »
 7. Бенковски
 8. »
 9. Бенковски с позиция до Община Пазарджик относно наболял проблем

Бенковски с позиция до Община Пазарджик относно наболял проблем

Време за четене: 2 минути

Тази сутрин футболният отбор на црънчани обяви своето становище, касаещо важен ангажимент на местната власт.

Публикуваме пълния текст на позицията им:

“Официално становище по повод непреведената общинска субсидия за пролетен полусезон 23г.
Ръководството на Бенковски прояви огромно търпение, но тежкото финансово положение в тима с всеки изминал ден се задълбочава. Въпреки многократните уверения, че субсидията ще бъде преведена, това така и не се случи. Изминаха два мъчителни месеца, забележете, от края на полусезона, а не от началото му, но до ден днешен в сметката на клуба свети една голяма 0.

Финансовите разходи по домакинските срещи, касаещи съдийски такси, транспортни разходи на арбитрите, такси за охранителната фирма и прочее, бяха платени изцяло от джоба на треньора и няколко местни футболисти, за да може отборът да продължи участие в първенството. В последните две календарни години неминуемо имаше забавяне от страна на местната власт, но същата вече напълно оттегли подкрепата си.

Ръководството на Бенковски изразява своята загриженост за спортната политика на Община Пазарджик по отношение на отборите с имена, различни от Хебър и поставя няколко тревожни въпроса по темата:

 1. В случай че са изразходвани, то за каква цел са отишли средствата, предвидени за деветте тима в Община Пазарджик, състезаващи се в двете местни аматьорски лиги, които очевидно не са достигнали до клубовете, за да бъдат използвани по предназначение?
 2. Защо отборите в другите общини от областта съумяват да получат навреме необходимите средства за провеждане на нормални домакински срещи?
 3. Кога ще се сложи край на вечното чакане у отборите в Община Пазарджик, които всяка година не получават навреме предвидената субсидия?
 4. Умишлено ли се изчаква началото на новия футболен сезон, за да се предостави само една субсидия по метода на “късата памет”?”

От тима признават, че не очакват отговори на тези въпроси, а скорошно развитие по наболялата тема, която може да постави под въпрос съществуването на част от клубовете, изразявайки съмнение някой от високите етажи на властта да се интересува от това.

Нашата медия се ангажира да потърси мнението и на Община Пазарджик, за което ще ви информираме своевременно.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
7 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Mалчо

Га ядохте кебапчета не ревахте а ? Къде са парите от Пеевски ?

sfddf

Яж кюфтето малчооо

Mалчо

Вие откраднахте парите от Пеевски сега искате пак ? Къде го има това ?

sfddf

Яж кебабчето малчооо

Mалчо

Някой пак трие коментари неудобни на Црънча

Иванов

Има ли помациии

Mалчо

Няма помаци няма и пари в црънчака щото Боян и другите до него ядоха и пиха от парите на Пеевски а като свършиха почнаха да хвърлят оставки

7
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx