1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове Югозападна трета лига
  6. »
  7. Оборище
  8. »
  9. Шефът на Оборище си тръгва от клуба след 33 години

Шефът на Оборище си тръгва от клуба след 33 години

Време за четене: 2 минути

Шефът на ФК Оборище Илия Анчев обяви раздялата си с местния футболен клуб.

Той направи това с нарочно писмо, публикувано на официалната фейсбук страница на “войводите”. Като основна причина за напускането си Анчев сочи липсата на подкрепа от страна на местната общинска власт и конкретно кмета Никола Белишки. Публикуваме писмото на Илия Анчев без редакторска намеса:

“След тридесет и три години в управителния съвет на ФК “Оборище” и единадесет години начело /с едногодишно изключение в периода 2017-2018, когато представителния отбор изпадна от Втора лига/ се оттеглям от управлението на клуба. Причините са, че не получавам необходимата подкрепа и отношение от страна на кмета на община Панагюрище. Изпращани сме “да вървим да играем в други общини”, беше наредено да се свалят рекламните табла на спонсорите на стадиона. Тук трябва да се търси и причината за липса на договор за спонсорство на клуба с букмейкърска компания. През всичките тези години вложих много страст, емоции и отговорност за съдбините на панагюрския футбол, а сега у мен се настани разочарование и не виждам смисъл да продължавам в такава обстановка. Горд и щастлив съм, че в този период под мое ръководство “Оборище” записа най-големите успехи в историята и историческото влизане във Втора професионална лига. Нито веднъж не предадох честта на клуба. ”Оборище” се ползва с уважение и е символ на коректност във футболните среди. Оттеглям се от управлението без финансови задължения на клуба към футболисти, треньори, НАП, доставчици и други.

Искам да благодаря на всички футболисти, треньори, административно – помощен персонал за усилията, труда и отдадеността за успехите на клуба. Благодарност и на спонсорите “Асарел-Медет”, Община Панагюрище и “Бунай” без които съществуването и успехите на клуба бяха немислими. И не на последно място на моето семейство за разбирането и подкрепата през всичките тези години. Оставам фен на “Оборище”.

Само “Оборище “ !

05.06.2023 г. Илия Анчев

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
3 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
FC Oborishte

Вече няма какво да открадне ,Асарел им спря парите и бяга естествено.Пълна мишка

Митьо танков

Айде на село Орчо войвода сега какво ще прави ? Мястото ви е в Б група ама селската

ФК.Оборище

Ще ти се!

3
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx