1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Тенис
  6. »
  7. Тенис на маса
  8. »
  9. Тенис клуб Панагюрище с нови престижни резултати

Тенис клуб Панагюрище с нови престижни резултати

Време за четене: < 1 минута

Преди седмица в Русе се проведе финалът на Купа България по тенис на маса за юноши и девойки до 15 години.

От 32–мата финалисти, класирали се след шампионата на Южна и Северна България, ТК Панагюрище класира трима свои състезатели: Йордан Генов, Георги Тодореев и Станислав Метанов. И тримата играха добре и намериха място между първите 20. Станислав Метанов бе на косъм от медала, след като постигна 3 победи и достигна до четвърт финал, който загуби с 3:2 от бронзовия медалист.

През изминалия уикенд в Полски Тръмбеш се проведе и финалът на 13-годишните за Купа България.

И този финал не мина без панагюрско участие. Макар и значително по-малък, Димитър Димитров стигна до четвърт финал и по чудо изпусна бронзовия медал, но остави отлични впечатления с техничната и агресивна игра и се нареди между първите 8 състезатели. Илия Зубев с две победи се класира между първите 20 състезатели. Тези двама състезатели са гръбнакът на отбора на 11-годишните и е един от фаворитите за шампионската титла за тази възраст.

Клубното ръководство и треньорът Борис Влахов са изключително доволни и се надяват състезателите в тези две възрасти да играят основна роля в разпределянето на медалите в личните и отборни финали. За 13-годишните момчета и момичета държавният финал ще се проведе в Панагюрище, като клубът ще е домакин, а за 15-годишните домакин ще бъде Варна.

Снимка: PIA-news

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx