1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. Чико-Бунара
  8. »
  9. Чико-Бунара ще празнува стогодишен юбилей

Чико-Бунара ще празнува стогодишен юбилей

Време за четене: < 1 минута

100 години организиран футбол се готвят да отбележат на 20 ноември тържествено в село Бяга.

Ръководство и фенове на местния ФК Чико-Бунара с гордост твърдят, че малко клубове в областта и страната могат да се похвалят с подобен юбилей. Местни футболни деятели споделят, че съществуват сведения, доказващи че през есента на 1922 г. в село Бяга е направено Учредителното събрание на някогашния футболен клуб Раковски.

От тогава до ден днешен сме имали футбол без прекъсване, като нито войните, нито другите форсмажорни обстоятелства не са били причина за прекъсване на футболната магия в селото, подчерта  президентът на клуба Стефчо Маджаров.

За отбелязване на едновековния юбилей бяжани са избрали датата 20 ноември, когато Чико ще посрещне на своя стадион непобедения от много време насам лидер в класирането на “А” РФГ Балкан (Варвара). Срещата между непримиримите в последните 10 години противници започва в 14 часа, а час по-рано на стадион “Георги Михайлов – Бунара” ще стартира официалната програма за юбилея. Очаква се Управата на Чико да отличи най-изтъкнатите си ветерани и деятели, а пък подаръци за клуба се чакат от ОС на БФС, Община Брацигово и други.

За феновете са подготвени специални изненади.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx