1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Тодор Попов: Хебър се връща в Пазарджик през февруари

Тодор Попов: Хебър се връща в Пазарджик през февруари

Време за четене: 3 минути

Хебър ще се завърне за домакинските си мачове на стадион “Георги Бенковски” с подновяване на първенството в efbet лига през месец февруари следващата година.

Това обяви кметът на Пазарджик Тодор Попов в поредния епизод на подкаста “За спорта без клишета” по bTV. По този начин Попов даде отговор на най-коментираната в последните дни тема сред футболната общественост на Пазарджик.

От месец февруари се връщаме на нашия стадион. Вече започнаха дейностите на терен с изкопаване на дупките за пилоните. След бетонирането има технологично време за “зреене” на бетона и т. н. Оказа се, че най-скъпото нещо са кабелите, защото за тях се използват мед и алуминий, а това са борсови стоки и там цената в момента е в космоса. Само те струват 370 000 евро, а стълбове и рефлекторите са около 260 000″, съобщи кметът.

Той допълни, че предстои поставяне на нови 1 800 седалки в сектор “В”. Почти готово е помещението за ВАР-а. Ще се направят и подобрения по самия стадион, включително места за медиите, разширяване на паркинга и т. н.

Тодор Попов
Тодор Попов в подкаста “За спорта без клишета” по bTV.

Тодор Попов разкри, че старши треньорът Владимир Манчев има нужния кредит на доверие за да работи в правилната посока.

Дал съм му шанс и съм му казал: ако се справиш си нашия човек, ако не успееш – жив и здрав. Футболът като много други дейности в живота е резултативен, а най-големия съюзник на треньора са неговите резултати. Аз харесвах Пеа, но при него нещата не се случиха. Има и обективни причини, защото той в много голяма степен бе подлъган от нашите бивши вече италиански партньори в аспекта на селекцията. Ние се бяхме разбрали с тях да докарат в Хебър 4-5 наистина силни футболисти и покрай тях другите да растат и да ги допълват. Вместо това Пеа получи състезатели, които в последната година имат по 4 мача, а някои от тях даже и толкова не са записали. Случи се разминаване на очакваията – те не отгвориха на това, което искахме от тях и логично се разделихме. Реално те не са дали 1 лев, цялата издръжа си е от нас. В края на полусезона ще се се разделим с няколко човека и ще потърсим съответния брой нови качествени заместници.

Тодор Попов коментира спорта на Пазарджик в по-глобален аспект като даде и конкретика.

Отделяме по 8-10 милиона на година за спорт, като в това число не влизат капиталовите инвестиции в спортната инфраструктура. В момента имаме над 55 спортни клуба, а почнахме с 24-25. Те развиват 39 вида спорт. В Пазарджик всички спортни съоръжения се ползват срещу наем от 40 лв. месечно и клубовете не плаща консумативите. Пазарджик е единствения град в България, на който за всички спортни събтия се влиза безплатно. Родителите на спортуващи деца плащат 40 % по-малко местни данъци и такси. В града имаме вече 6 спортни зали. Не искаме голяма за 10 000 места, защото не ни трябва, а и няма с какво да я поддържаш. Имаме 2 закрити и в открити басейна, имае 6 терена за тренировки на футбол. Годишно спортистите ни печелят 1500 – 1800 медала, всеки месец награждаваме 25-30 държавни шампиони. Половината федерации искат да си правят състезанията в Пазарджик, защото не им взимаме нито пари, нито наем за залите.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx