Тодор Попов: Хебър се връща в Пазарджик през февруари

Време за четене: 3 минути

Хебър ще се завърне за домакинските си мачове на стадион “Георги Бенковски” с подновяване на първенството в efbet лига през месец февруари следващата година.

Това обяви кметът на Пазарджик Тодор Попов в поредния епизод на подкаста “За спорта без клишета” по bTV. По този начин Попов даде отговор на най-коментираната в последните дни тема сред футболната общественост на Пазарджик.

От месец февруари се връщаме на нашия стадион. Вече започнаха дейностите на терен с изкопаване на дупките за пилоните. След бетонирането има технологично време за “зреене” на бетона и т. н. Оказа се, че най-скъпото нещо са кабелите, защото за тях се използват мед и алуминий, а това са борсови стоки и там цената в момента е в космоса. Само те струват 370 000 евро, а стълбове и рефлекторите са около 260 000″, съобщи кметът.

Той допълни, че предстои поставяне на нови 1 800 седалки в сектор “В”. Почти готово е помещението за ВАР-а. Ще се направят и подобрения по самия стадион, включително места за медиите, разширяване на паркинга и т. н.

Тодор Попов
Тодор Попов в подкаста “За спорта без клишета” по bTV.

Тодор Попов разкри, че старши треньорът Владимир Манчев има нужния кредит на доверие за да работи в правилната посока.

Дал съм му шанс и съм му казал: ако се справиш си нашия човек, ако не успееш – жив и здрав. Футболът като много други дейности в живота е резултативен, а най-големия съюзник на треньора са неговите резултати. Аз харесвах Пеа, но при него нещата не се случиха. Има и обективни причини, защото той в много голяма степен бе подлъган от нашите бивши вече италиански партньори в аспекта на селекцията. Ние се бяхме разбрали с тях да докарат в Хебър 4-5 наистина силни футболисти и покрай тях другите да растат и да ги допълват. Вместо това Пеа получи състезатели, които в последната година имат по 4 мача, а някои от тях даже и толкова не са записали. Случи се разминаване на очакваията – те не отгвориха на това, което искахме от тях и логично се разделихме. Реално те не са дали 1 лев, цялата издръжа си е от нас. В края на полусезона ще се се разделим с няколко човека и ще потърсим съответния брой нови качествени заместници.

Тодор Попов коментира спорта на Пазарджик в по-глобален аспект като даде и конкретика.

Отделяме по 8-10 милиона на година за спорт, като в това число не влизат капиталовите инвестиции в спортната инфраструктура. В момента имаме над 55 спортни клуба, а почнахме с 24-25. Те развиват 39 вида спорт. В Пазарджик всички спортни съоръжения се ползват срещу наем от 40 лв. месечно и клубовете не плаща консумативите. Пазарджик е единствения град в България, на който за всички спортни събтия се влиза безплатно. Родителите на спортуващи деца плащат 40 % по-малко местни данъци и такси. В града имаме вече 6 спортни зали. Не искаме голяма за 10 000 места, защото не ни трябва, а и няма с какво да я поддържаш. Имаме 2 закрити и в открити басейна, имае 6 терена за тренировки на футбол. Годишно спортистите ни печелят 1500 – 1800 медала, всеки месец награждаваме 25-30 държавни шампиони. Половината федерации искат да си правят състезанията в Пазарджик, защото не им взимаме нито пари, нито наем за залите.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *