1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "Б" ОГ Север
  6. »
  7. Ботев (Ч)
  8. »
  9. След пет кръга Ботев (Черногорово) прекратява участието си в “А” РФГ

След пет кръга Ботев (Черногорово) прекратява участието си в “А” РФГ

Време за четене: 2 минути

Новакът в пазарджишкия елит прекратява участие си в шампионата на аматьорската Четвърта футболна лига, а причината е саботаж.

Кметът на селото и президент на възродения преди две години футболен тим Димитър Вринчев излезе с детайли:

Информирал съм ОС на БФС – Пазарджик за ситуацията около клуба, както и за причините. През уикенда мач няма да има, а идната седмица ще депозирам официално писмо за отказ от по-нататъшно участие, уточни Димитър Вринчев.

Той вдигна завесата за проблемите, с които е залят ФК Ботев в последните дни и седмици.

Вече нямам сили да се боря като някакъв Дон Кихот срещу Вятърните мелници. Оказа се, че в Черногорово поддръжниците на футбола са повече от тези, които искат да го рушат. Преди близо 3 години като нов кмет на селото започнах с много ентусиазъм да възраждам футболния клуб. Стадионът беше развалина, отбор нямаше. Бавно и методично с лични средства и такива от спонсори започнахме да градим всичко от начало. Вложихме 30-40 000 лева в базата. Ангажирахме интереса на младите към този спорт, привлякохме деца на стадиона. Не съм се оплаквал, че в един момент бях станал по неволя едва ли не всичко – президент, администратор, домакин, пазач, даже косях и поливах терена. По принуда и като футболист се върнах на терена заради липса на хора. Последните случки около отбора обаче вече ми идват в повече и взех решение да хвърля кърпата, разкрива някогашният футболист на Хебър.

За неволите на Ботев той вини бивш кмет на селото.

Идваха момчета и директно ми казваха, че въпросният човек се зарекъл да затрие отбора с всички средства. В началото не взех това за чиста монета, но фактите потвърдиха думите им. Започнахме с 24-25 футболисти, сега сме останали под 10. Едни се отказаха със странни мотиви, други започнаха да правят глупости, за да ги наказват с лишаване от състезателни права. На домакинските мачове имаше почти постоянно провокации от хора в публиката, а потърпевш е разбира се футболният клуб. Няма как да допусна Ботев да се върне в онези мракобесни времена от преди 15-20 години, когато Черногорово бе станало нарицателно име за играта футбол. Паралелно с това започнаха набези по стадиона – кражби, зулуми, вандалски действия. Нямам повече желание, а и сили да се боря с всичко това сам, завърши изповедта си кметът на Черногорово.

Той обяви, че ще поиска от кмета на община Пазарджик да пренасочи за други цели втория транш от годишната субсидия за клуба.

Правя това за да не се спекулира после, че съм взел парите без ФК Ботев да има дейност, каза Вринчев.

Той допълни, че независимо от причините за крайния резултат с футбола в Черногорово, поема вината най-напред върху себе си.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
2 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
НЕ ДИМИТЪР ТАНКОВ

да ме бяха поканили мен имах готов отбор

plebeq

Линков, написах в началото на сезона:Една “А” окръжна с 16 отбора и Една “Б” окръжна с колкото отбора се съберат. Какво стана сега,отборите започват да отпадат като круши а футбол ще се играе до Декември !?!

2
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx