1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "Б" ОГ Юг
  6. »
  7. Зенит
  8. »
  9. Зенит с право на отговор, Бенковски запазва позицията си

Зенит с право на отговор, Бенковски запазва позицията си

Време за четене: 2 минути

Ръководството на Зенит излезе с официалното си виждане, което идва в отговор на поста на Бенковски.

Публикуваме без редакторска намеса позицията на тима от Ветрен дол относно случилото се на мача във втория кръг от Пета лига.

Футболистите и ръководството на ФК Зенит 1945 изказваме дълбокото си съжаление за контузията, която се получи с футболиста на ФК Бенковски Црънча в абсолютно игрова ситуация. Категорично заявяваме, че доктор Атанас Атанасов е професионалист с дълга практика и остро се противопоставяме на всички неверни неща тиражирани по негов адрес. Зенит 1945 Ветрен дол има желанието нещата да се решават на футболния терен и да остават там. Да, имаше реакция от страна на доктор Атанасов, провокирана от държанието на Боян Никленов. Впечатлени сме от професионализма на журналиста и пресаташе на ФК Бенковски и по този повод ще заявим следното: За да започне един футболен мач, са необходими следните условия: 1. Наличие на два отбора, 2. Съдийски състав, 3. Медицинско лице и 4. Охрана. По т.3 даваме жокер на ФК Бенковски да помислят задълбочено, ако те не стигнат до отговора, защо конкретизираме точка 3 по отношение на техните домакинства ние можем винаги да помогнем. Желаем успех на ФК Бенковски в първенството и бързо възстановяване на момчето.

От Бенковски се включиха с коментар под публикацията относно позицията на съперника си.

Позицията ни остава непроменена. По никакъв начин не оспорваме въпросната ситуация, в която пострада нашият състезател – това беше чисто единоборство, след което се стигна до контузията. Ако говорим по същество за случилото се впоследствие, докторът беше неподготвен за мача и това бе видно. Реакцията на всеки един от скамейката ни беше повече от обоснована и ако се бяхте поставили на наше място, щяхте да го разберете. Колкото и голям професионалист да е, което за съжаление не пролича от действията му, липсата на основни медицински приспособления е недопустима. Повтаряме, че при добро желание той можеше да окаже помощ на нуждаещия се, след като все пак бинт се намери от трето лице, но това не се случи. Относно заключителния Ви намек с привкус на заплаха можем да Ви уверим, че следваме стриктно процедурите на БФС със съответната заповед от главен лекар за назначаване на друго медицинско лице на домакинските ни мачове и подобни атаки не са повод за притеснение у нас. Последно искаме да изтъкнем, че каквото и образователна степен, колкото и голям професионалист да е, ако медицинското лице не е подготвено с необходимото за срещата, а отделно не проявява и най-обикновени човешки качества като съчувствие, то ние не можем да се обръщаме към него с “доктор”. Желаем Ви успех в първенството!

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
3 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Zenit

За втори пореден път сме впечатлени от “професионализма” на пресаташето на Бенковски, те имат привилегията да разполагат с ведомствен журналист изключително “обективен”. Дори при правото на отговор на ЗЕНИТ 1945 отново е поместен и отговора на въпросното “пресаташе” (“журналист”) – трогателно………….. Имам дори едно предложение – в пз спорт да се пише единствено за Бенковски…….

Бай Аньо

нема да говориш така ей Хаха
не се толерира такова поведение !
само благи думи се ползват

Търрр

не слагайте минуси бе ей Хсхах

3
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx