1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "Б" ОГ Юг
  6. »
  7. Зенит
  8. »
  9. БФС с две предупреждения след жалба на Бенковски

БФС с две предупреждения след жалба на Бенковски

Време за четене: 2 минути

Днес от местната футболна централа оповестиха информация около случая на мача във Варвара, където домакинства тимът на Зенит тази неделя.

От потърпевшия отбор излязоха и с официално становище по повод неприятната ситуация. Публикуваме цялостната публикация на Бенковски без редакторска намеса.

Галерия от мача тази седмица няма да ви предоставим! Единственото, върху което искаме да акцентуваме, е пълната неподготвеност на лицето Атанас Атанасов, което бе вписано като медицинско такова за двубоя ни от втория кръг на Пета лига. Съвсем преднамерено не го наричаме “доктор”, “лекар”, “фелдшер” и пр., а причината е проста – същото лице не заслужава да се обръщаме към него по този начин предвид действията, респективно бездействията си по време на срещата вчера, убедени са от гостуващия тим.

Според тях Атанасов съвсем демонстративно и безпардонно е отказал да окаже първа помощ на техен пострадал при единоборство състезател, чието състояние го задължавало.

Същият видно не разполагаше с основни медицински приспособления като бинт, марля и пр., с които да направи връзка на ръката на пострадалия. Когато длъжностно лице от щаба на гостите поиска бинт, за да може самият той да окаже помощ на нуждаещия се, последва категоричен необоснован отказ. Арогантното поведение на Атанасов бе съпътствано от реплики като: “Аз да не съм ви слуга…” и други, които доведоха до пълно недоумение у гостуващата резервна скамейка. Видно от снимката все пак бинт се намери макар и от трето лице, но вместо впоследствие “гузният” Атанасов да направи превръзка, същият започна да демонстрира на друг наш състезател как ние да свършим неговата работа, което е в пълен разрез с утвърдения ред, недоумяват “войводите”.

След срещата фланговият състезател на црънчани Стоил Чалъков е с тежка луксация на рамото, което най-вероятно ще го извади от терените до края на календарната година.

Ръководството на Бенковски (Црънча) осъжда подобно бездействие на длъжностни лица и намира неподготвеността на същите за грубо нарушение на правилата за провеждане на официални срещи под егидата на БФС. Поради тази причина то е сезирало ръководителя на местния футболен съюз Йордан Линков, който е направил предупреждение и е взел под внимание ситуацията. Делегатът от срещата също ще изтърпи наказание, като най-вероятно повече няма да изпълнява дейността си или това ще се случва само в крайни случаи.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
3 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Zenit

a angel neykov trie komentarite protiv crancha haha smqh ste

Zenit

dobre ! samo benkovski i samo Cruncha
dovolen ?

3
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx