1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Спортни бази и съоръжения
  8. »
  9. Стартира проект по обновяването на стадиона в Пещера

Стартира проект по обновяването на стадиона в Пещера

Време за четене: 3 минути

Тържествен водосвет за здраве и благополучие, отслужен от свещеник Димитър Василев от храма „Света Петка“, постави началото на церемонията по „първа копка“ за реновацията на градския стадион в Пещера.

Събитието се състоя днес и е резултат от сключено през месец август споразумение между Община Пещера и Български футболен съюз, с цел подобряването на условията за спортуване.

Йордан Младенов, Ангел Желязков, Борислав Попов и Георги Иванов направиха първа копка по изпълнението и строителството на обект ремонт на съществуващ тренировъчен футболен терен и подмяна на тревно покритие на градския стадион в Пещера. На 22.08.2022 г. бе подписано Споразумение между Община Пещера и Сдружение „Български футболен съюз“ – София за срок от 10 години.

„Сърдечно благодаря на ръководството на „Биовет“ АД в лицето на Ангел Желязков и Кирил Домусчиев, защото решиха да подкрепят идеята за нов спортен терен изпълнен по всички европейски изисквания и правила. С направата му ще се даде възможност на пещерските спортисти да тренират за да печелят още отличия и награди. Спортът е дейност, в която ръководството на Общината инвестира, за да има съвременни условия за физическото развитие и здравето на подрастващото поколение. Пожелавам здраве и успехи на спортистите!” – заяви кметът на Пещера Йордан Младенов.

По проекта се предвижда текущ ремонт на съществуващия футболен терен, изграждане на безопасна зона, текущ ремонт на осветителната система. Изкуствена тревна спортна настилка с пълнеж от силициев пясък и каучукови гранули, ще покрие терена. Отвеждането на водното количество от спортната площадка ще става посредством дренажна система. По периметъра на цялата площ на игрището, ще бъде монтирана пътна ивица. Превидена е маркировка и теренно оборудване. На следващ етап ще бъдат монтирани осветителни стълбове с 48 прожектори, финансирани от Община Пещера.

„Инфраструктурната програма на БФС, съвместно със съдействието на общините, е насочена предимно и основно към децата, тъй като тук е футболната легенда Георги Иванов и той ще ви каже, че футболът започва с желание, но и с добра инфраструктура. Затова, благодарение на Община Пещера и успешното ни съвместното сътрудничество, успяхме да направим този проект и напролет се надявам да видим тук още много деца, които да тренират и да станат футболни таланти на България. На добър час и доскоро!“ – каза Борислав Попов – изпълнителен директор на БФС, по време на церемонията.

„Биовет“ АД вече повече от десет години подпомага и спонсорира футболния клуб и детската му школа, с новата придобивка материалната база вече ще изглежда по друг начин. Този нов терен ще даде възможност за повече и по-качествени тренировки, и за обучението на повече деца. Пожелавам успех и бъдете здрави.“ – каза изпълнителния директор на „Биовет“ АД – Ангел Желязков.

По традиция бутилка шампанско се разби в корпуса на земекопна машина, а гостите и изпълнителите си пожелаха ремонтът да бъде безавариен и да приключи в срок. Множество спортуващи деца и възрастни уважиха събитието, което бе превърнато в спортен празник и от присъствието на Георги Иванов-Гонзо – технически директор на БФС. Гости на събитието бяха и зам.-кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова, секретарят на Община Пещера – Галина Стоянова и Братан Братанов – представител на фирмата изпълнител Динамик Спорт (София).

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx