1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Спортни бази и съоръжения
  8. »
  9. Започна изграждането на осветлението на стадион “Георги Бенковски”

Започна изграждането на осветлението на стадион “Георги Бенковски”

Време за четене: 2 минути

Вчра официално бе даден старт на дейностите за поставяне на електрическо осветление на стадион “Георги Бенковски” – най-важното условие Хебър да играе в Пазарджик своите домакински мачове от efbet Лига.

На церемонията за откриване на строителната площадка присъстваха кметът Тодор Попов, шефът на УС на ФК Хебър Елизар Спасов и представителят на фирмата изпълнител Пламен Трифонов. Още в началото на изказването си Тодор Попов обясни, защо дейностите започват сега, а не през лятото, каквито били очакванията на феновете.

Кметът съобщи, че гаранционния срок на новото осветление ще бъде 5-годишен. Стойността на целия проект възлиза на 1 320 385,00 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 105 календарни дни. Обхватът на обществената поръчка включва проектиране и изграждане на осветителна система с LED осветителни прожектори, стълбове и фундаменти за тях, кабелни трасета с приблизителна дължина 600 м (450 м подземни и 150 м надземни), проектиране на дизелов генератор за захранването на системата, осигуряващ необходимата енергия за цялостното обезпечаване на осветителната уредба и нейното поддържане в активно състояние при непрекъсната работа от минимум 3 часа.

По стадиона предстоят и други дейности, свързани с неговото модернизиране – разширяване на автопарка, поставяне на още нови седалки в сектор “В”, изграждане и оборудване на помощение за ВАР и др. съобщи още Тодор Попов.

Със свой коментар по повод събитието се включи и председателят на УС на ФК Елизар Спасов, който обяви, че най-важното нещо на този етап е връщането на отбора в неговия роден дом:

От името на фирмата изпълнител “Арете Строй” ЕООД, Пламен Трифонов обеща професионално отношение към поетия ангажимент, срочно и качествено изпълнение.

Продължаваме поетапно да изпълняваме възложените ни поръчки за стадиона в Пазарджик. Надявам се и времето да бъде с нас, така че да завършим инсталиране на осветлението още преди крайния за това срок, заяви Трифонов.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx