Христо Стоичков пристига в Пазарджик

Време за четене: 2 минути

Най-успешният и известен български футболист за всички времена – Христо Стоичков, пристига в Пазарджик!

Носителят на „Златната топка“ за 1994 година ще бъде специален гост на града ни на 23 септември (петък), когато ще участва в няколко събития, като едно от тях е представяне на официалната си биография „Христо Стоичков – Историята“, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков.

От 11:00 часа на площад „Константин Величков“ Христо Стоичков ще бъде официален гост на церемонията по награждаване с „Почетен факлоносец на мира“, учредена от Пробега на мира. Събитието се организира от Община Пазарджик, организацията „Пробег на мира“ и Асоциация „Докосни дъгата“. На церемонията ще присъстват още олимпийските ни шампионки Ивет Горанова (карате) и Мадлен Радуканова (художествена гимнастика), както и множество посланици, консули, други дипломати в България, а също така и националният гвардейски отряд. Домакин е кметът на Пазарджик Тодор Попов.

След официалното награждаване ще бъде направена обиколка на иновативния международен проект, който Община Пазарджик стартира – „Градина на света“ в Парк-остров „Свобода“. Това ще бъде най-голямата площ на Балканите с растителни видове от България, Европа, и света. Кметът Тодор Попов ще презентира проекта и заедно с Христо Стоичков ще направят първа копка на специален кът, който Камата ще има в Градините. В него ще бъдат засадени различни български растителни видове, избрани от легендарния футболист.

От 16:30 часа емблематичният №8 ще посрещне почитатели и фенове в спортна зала „Васил Левски“, където ще раздава автографи и снимки.

Всички желаещи ще имат възможност да закупят биографията „Христо Стоичков – Историята“ на преференциална цена в продължение на два дни – на 22 септември (четвъртък) пред Регионалния исторически музей, както и на следващия ден (23 септември) в зала „Васил Левски“. Всички, закупили книгата на “Модерния ляв”, ще имат предимство за снимка и автограф на срещата на 23 септември в спортната зала, съобщават организаторите от община Пазарджик.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *