1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Христо Стоичков пристига в Пазарджик

Христо Стоичков пристига в Пазарджик

Време за четене: 2 минути

Най-успешният и известен български футболист за всички времена – Христо Стоичков, пристига в Пазарджик!

Носителят на „Златната топка“ за 1994 година ще бъде специален гост на града ни на 23 септември (петък), когато ще участва в няколко събития, като едно от тях е представяне на официалната си биография „Христо Стоичков – Историята“, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков.

От 11:00 часа на площад „Константин Величков“ Христо Стоичков ще бъде официален гост на церемонията по награждаване с „Почетен факлоносец на мира“, учредена от Пробега на мира. Събитието се организира от Община Пазарджик, организацията „Пробег на мира“ и Асоциация „Докосни дъгата“. На церемонията ще присъстват още олимпийските ни шампионки Ивет Горанова (карате) и Мадлен Радуканова (художествена гимнастика), както и множество посланици, консули, други дипломати в България, а също така и националният гвардейски отряд. Домакин е кметът на Пазарджик Тодор Попов.

След официалното награждаване ще бъде направена обиколка на иновативния международен проект, който Община Пазарджик стартира – „Градина на света“ в Парк-остров „Свобода“. Това ще бъде най-голямата площ на Балканите с растителни видове от България, Европа, и света. Кметът Тодор Попов ще презентира проекта и заедно с Христо Стоичков ще направят първа копка на специален кът, който Камата ще има в Градините. В него ще бъдат засадени различни български растителни видове, избрани от легендарния футболист.

От 16:30 часа емблематичният №8 ще посрещне почитатели и фенове в спортна зала „Васил Левски“, където ще раздава автографи и снимки.

Всички желаещи ще имат възможност да закупят биографията „Христо Стоичков – Историята“ на преференциална цена в продължение на два дни – на 22 септември (четвъртък) пред Регионалния исторически музей, както и на следващия ден (23 септември) в зала „Васил Левски“. Всички, закупили книгата на “Модерния ляв”, ще имат предимство за снимка и автограф на срещата на 23 септември в спортната зала, съобщават организаторите от община Пазарджик.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx