1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Интервю
  6. »
  7. Шефът на Хебър: Разделяме се с четирима, Пеа има нашето доверие

Шефът на Хебър: Разделяме се с четирима, Пеа има нашето доверие

Време за четене: 2 минути

Председателят на УС на ФК Хебър 1918 Елизар Спасов коментира актуални теми, свързани с ръководения от него футболен клуб.

Той направи това след края на неформалната среща с представители на фенклуба на Хебър, състояла се в кметската зала на община Пазарджик. Участие в сбирката взе и кметът Тодор Попов.

Г-н Спасов, дайте най-напред повече яснота около кадровата политика на клуба. В последните няколко дни в отделни медии бяха тиражирани доста непълни и противоречиви в голямата си степен “информации”, без официален източник, свързани със статута на отделни футболисти в Хебър?

Към днешна дата мога да кажа, че клубът се разделя с футболистите Тодор Чаворски и Емануил Манев. Решението за това е на спортно-техническия щаб. Аз не мога да го коментирам. Те си носят отговорността за изпълнение на целите, а ние създаваме условията за това. В Хебър от няколко дни не е и халфът Патрик Нияни, който по същата причина си замина за Рим. Пред Родел Ричардс пък възникна документален проблем – бе му отказана работна виза и той ще отпътува обратно за Лондон. Имаше дискусия около Милан Кременович, но той в крайна сметка ще получи възможност за втори шанс.

Преди няколко дни в Хебър пристигнаха трима нови футболисти: Муса Сила, Арсенио Валпорт и Роберт Мазан. Те по чие настояване станаха състезатели на пазарджишкия клуб?

Те бяха картотекирани по искане на Фулвио Пеа и Владимир Манчев. Тези трансфери нямат нищо общо с нашите италиански партньори от “Жокер Груп”, които трансферираха предишните чужденци. В тази група ще добавя и халфa Мамаду Диамбо от Сенегал, който също е желан от Фулвио Пеа. Мамаду тренира с отбора, но вероятно ще получи зелена светлина за картотекиране преди мача с Арда (Кърджали). В момента водим разговори и с испански халф, но засега няма още конкретен резултат.

След 10 изиграни мача Хебър има 7 точки. Доколко това ви притеснява като ръководство? Сред феновете се прокраднаха искания за промяна на треньорския мостик?

Вижте, ние отчитаме всички положителни и отрицателни фактори, свързани с отбора. Големият проблем, че всичко се прави в движение през последните 3 месеца. Закъсняхме 20 дни с подготовката, това се отнася и за селекцията. Към настоящия момент Фулвио Пеа и целият му щаб се ползват с нашето пълно доверие и ще очакваме Хебър до зимата да започне да показва едно по-добро лице, така че да печели точки, особено срещу тимовете от нашата черга. Програмата ни е трудна, а много хора забравят, че реално от началото на шампионата Хебър играе само на чужд терен.

Друга много актуална тема е тази за осветлението на стадион “Г. Бенковски” – основната причина Хебър да играе домакинските си мачове в София. Кога ще бъде решен този проблем?

Обществената поръчка за осветлението на стадиона е финализирана и от идния понеделник на терен ще започнат строително-монтажните работи. Те ще касаят освен подготовката за инсталиране на рефлекторите, така също и останалите дейности, свързани с лицензиране на стадиона. От Турция са поръчани и новите седалки за сектор “А”. Нашата голяма амбиция е Хебър да домакинства в Пазарджик на последните си два мача през месец ноември.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
1 Коментар
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
stalin5

Седалките от чужбина,треньора от чужбина,играчите от чужбина ,а БЪЛГАРСКО кога ???

1
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx