1. Начало
 2. »
 3. Футбол
 4. »
 5. "Б" ОГ Юг
 6. »
 7. Изтеглиха жребия за първия кръг на Пета лига

Изтеглиха жребия за първия кръг на Пета лига

Време за четене: 3 минути

Днес от 18:00ч. в офиса на БФС – Пазарджик се състоя събрание по повод предстоящия сезон в “Б” РГ.

На срещата присъстваха представители на повечето тимове, които ще играят в областта. Тя започна с кратко разяснение относно електронното първенство, което се очаква да навлезе скоро по нашите ширини.

Официално групата тази година ще е една, като заявка за участие са подали 11 отбора. Барикади (Стрелча) са на кантар, но в случай че не картотекират в срок, програмата ще бъде коригирана – сподели шефът на ОС Йордан Линков.

От футболната карта изчезват отборите на ФК Батак и ФК Братаница, но на тяхно място се завръщат Левски (Ракитово), Родопи (Дебръщица) и ФК Карабунар, чийто тим прекрати участието си в последния кръг на миналия сезон.

Впоследствие бе изтеглен жребият за първия кръг на новата кампания, а той отреди следното:

 • Шипка (Драгор) – Миньор (Елшица)
 • Барикади (Стрелча) – Кале 09 (Нова махала)
 • Карабунар – Спартак (Щърково)
 • Родопи (Дебръщица) – Зенит (Ветрен дол)
 • Бенковски (Црънча) – Левски (Ракитово)
 • ФК Лесичово почива

Сезон 22/23 ще започне на 24. септември, а крайният срок за картотекиране на състезатели е 17 септември.

Настъпват известни промени в регламента и комисиите на спортната централа.

Промените в комисиите към БФС неминуемо ще доведат до промени при съдиите. Ще се виждат нови, млади лица, на които трябва да дадем шанс. Ще ми се да произведем някой друг читав съдия, когото да гледаме след години в Първа лига, а защо не и на международно ниво. Гарантирам ви, че дори когато те бъркат, то няма да е преднамерено и с какъвто и да е умисъл в ущърб на даден отбор – категорично заяви Линков.

С възторг бе приета новината, че ако даден гостуващ отбор не се яви на визитата си, съдийските такси няма да бъдат изисквани от домакините, както беше досега, а ще се търсят от техния опонент.

Ставали сме свидетели на много такива ситуации. Считам, че така ще е по-справедливо. Ние показваме разбиране и ако два отбора се договорят за промяна на датата или часа на двубоя им, ще направим всичко възможно да удовлетворим желанието им, разбира се, ако не ни информират в 12 без 5 – заяви Линков.

Въвеждат се и заповеди за медицинските лица на мачовете, копия от които бяха раздадени на представителите на отборите днес.

Те ще могат да бъдат подписвани от главни лекуващи лекари, които да назначават като дежурни лекари за футболните срещи свои колеги с медицинско образование, носейки отговорност за случващото се на терена.

По правилник гостите трябва да носят два екипа и в случай на съвпадение с този на домакините, да го сменят, но шефът на местното БФС ще даде указание за удобство на клубовете, отборът домакин да има готовност с втори екип.

Очаква се през идната седмица Йордан Линков да направи обиколка по стадионите в областта и да даде указания за подобряване на цялостната спортна среда по места.

Повод за това стана негодуванието от страна на отборите на Спартак (Щърково), Бенковски (Црънча) и др. и тяхното нежелание за гостуване на стадиона в Дебръщица, където условията за игра, по всичко изглежда, няма да позволяват провеждане на срещи този сезон. Зенит (Ветрен дол) ще играе своите домакински двубои във Варвара, а Карабунар – най-вероятно в Септември.

Цялата програма на шампионата вижте тук. Желаем успех на всички отбори!

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
4 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Димитър Танков

1 спартак щърково
2 Левски ракитово
3 Црънча
4 ветрен дол

Да знаете тази година ще ви бия с разлика всички

Хан кобрат

Брат ми ти си пресния пример за това как на прост човек не трябва да му дават власт, от Черногорово съм свидетел съм на това какво правиш последните години няма такъв селски бек като теб! Жалко за хората покрай теб

Петър Френски

Причината, да не играят на стадиона в Дебръщица е коренно различна от описаната по-горе! Стадионът е подържан и ще бъде в добро състояние до началото на шампионата! Лицензирани сме за участие в пета лига и няма проблем мачовете да не се провеждат в Дебръщица! Бъдете мъже, и играйте с чест, ЦАР футбол, ако не има тичане, плуване даже и гимнастика!!! Долу ръцете от Родопи Дебръщица!! Чакаме ви с нетърпение!!! Црънча, Щърково и т.н.

Димитър Танков

Петьо приятелю ще те бия с 5 гола и теб и ракитово и всички измислени отборчета където искаш на изкуствено на естествено и на цимент и балатум.
Хубав ден

4
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx