1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "Б" ОГ Юг
  6. »
  7. Родопи
  8. »
  9. Бенковски с благотворителен турнир в Паталеница

Бенковски с благотворителен турнир в Паталеница

Време за четене: 2 минути

Тази неделя ще се проведе първият по рода си благотворителен турнир “Къркария Cup”.

В него освен Бенковски (Црънча) участие ще вземат Левски (Паталеница) и Родопи (Дебръщица). Първоначално бе предвидено спортното мероприятие да се играе на стадиона в Црънча, но поради спукана тръба на половината система и желанието на организаторите за нормални условия на провеждане, същото ще се състои в Паталеница от 18:30ч. Припомняме, че това е своеобразен дерби-турнир, тъй като трите села лежат непосредствено близо едно до друго.

За последно Левски мери сили с Бенковски преди 15 години, докато през новия век няма сведения тимът на Стоил Фърцов да е срещал дебръщяни, но със сигурност зарядът в мачовете ще е като на ниво официален двубой.

Обединени около една кауза.

Форматът на турнира ще е всеки срещу всеки, а продължителността на един мач ще е 40мин. От клубовете участници апелират местните фенове към подкрепа и очакват пълни трибуни. Те застават зад благородната кауза да помогнат на Ангел Минов от Паталеница, който се нуждае от средства за рехабилитация, след като при катастрофа чупи врата си. Очаква се на стадиона да бъде поставена и кутия за дарения.

Припомняме, че Бенковски не за пръв път организира благотворителни акции, с които да помага на нуждаещите се.

В края на 2019 г. тимът се включи в инициативата “Да помогнем на Георги”, като след местното дерби с Родопи бяха събрани 1 500 лв. През 2020 г. в Црънча бе дадено началото на турнира “Winter Cup”, като в първото му издание събраните средства отидоха по нуждите на децата от ЦНСТ ДМ – Пазарджик.

Всеки, който желае да помогне още сега в новата кауза, зад която застават трите отбора, може да се свърже със страницата “Да помогнем на Ангел”, да дари по време на турнира в неделя или по банков път:

За Ангел Любенов Минов 

Сметката е към ДСК

IBAN: BG53STSA93000023468383

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx