1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Фулвио Пеа: Катерим стръмен терен, времето работи за нас

Фулвио Пеа: Катерим стръмен терен, времето работи за нас

Време за четене: 3 минути

Треньорът на Хебър обяви, че не иска да взема футболисти на килограм.

Новият старши треньор на Хебър Фулвио Пеа бе представен днес официално на първата си пресконференция, откакто пое новаците в елита. 55-годишният италиански специалист разказа най-напред какво го е накарало да стане наставник на Хебър.

Предложението на Хебър ме ентусиазира, а след като се запознах с кмета на града Тодор Попов се навих още повече да работя в Пазарджик, защото видях, че той има големи амбиции за развитието на клуба. Така с още по-голяма убеденост приех офертата за старши треньор. Тук съм от малко време и все още не мога да дам реална оценка за разликата с предишния ми престой в България, когато преди 20 години работих за ЦСКА с Луиджи Симони. Сега се радвам, че ще работя отново с Владимир Манчев, вече като мой асистент. На него ще разчитам да се адаптирам максимално бързо към сегашната футболна действителност.

Нашата цел е да останем в efbet Лига. Разполагаме с малко време. Опитваме се съберем бързо отбор, който да може да постигне тази цел. Смятам, че от миналогодишния състав сме оставили най-важните играчи в отбора. Сега привличаме нови състезатели, които идват от всяка част на Европа. В този момент е много трудно да правиш отбор, защото всеки играч чака края на трансферния прозорец. Ние сме късметлии, защото играчите, които дойдоха, приеха с много ентусиазъм предизвикателството и искат да играят за Хебър. За момента ще започнем с футболистите, които ще представим официално пред нашите фенове в утрешната контрола с Витоша.

Той илюстрира ситуацията в отбора си с една метафора.

В момента за нас теренът е много стръмен. С всеки изминал ден обаче наклонът ще намалява и ще ни става все по-лесно. Всичко зависи от нас и нашата воля да работим. И ще направим всичко възможно да направим терена равен възможно най-бързо.

Футболът е еднакъв в целия свят. Последните ми две работни места бяха в Китай и в ОАЕ. И навсякъде се иска всичко и веднага, но това е отборна игра. Тя се прави от много участници и всички те трябва да мислят по един и същи начин. Затова се иска време. Футболът се промени в целия свят. Във всеки шампионат има 3-4 отбора, които се отличават с класа над останалите, които пък са на едно ниво. Тази игра се променя постоянно. Виждате, че сега много се използва високата преса и агресията срещу изнасящите топката централни защитници. Ние ще се адптираме към днешния футбол, за да бъдем конкурентни и успешни.

Фулвио Пеа сподели и визията си за Хебър в най-близка перспектива.

Нашият отбор ще бъде с много нови играчи и със сигурност времето от тук насетне ще работи за нас. Духът на отбора и себераздаването ще бъдат от изключително значение за успеха. Това, което искам от играчите ми, е да преодолеем максимално бързо трудностите, които имаме във физически план, защото някои от тях са доста назад в подготовката. Има още играчи, които трябва да дойдат. Поне още трима или четирима. Но те няма да могат да пристигнат до началото на шампионата, а малко по-късно. Сега започваме шампионата с тези момчета. Предпочитам да подбираме футболисти, вместо да привличаме такива на килограм.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx