1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "Б" ОГ Север
  6. »
  7. Звезда
  8. »
  9. З. Караиванов, Звезда (Семчиново): Вярваме, че има какво да покажем в горната група

З. Караиванов, Звезда (Семчиново): Вярваме, че има какво да покажем в горната група

Време за четене: 2 минути

В специално интервю за pzsport.info един от водещите играчи в Звезда говори за постоянството на отбора, бъдещето пред него и дали биха приели покана за промоция в Четвърта лига.

Поздравления за силната игра през пролетта. Отново добър сезон за Звезда, на какво го отдаваш?

Благодарим ви. Отдавам го на това, че 3-4 момчета от отбора се стараем да направим добра организация и това не остана незабелязано от други футболисти в областта и дори извън нея. Нещата, като тръгнат в правилната посока, просто се случват. Малко известен факт е, че даже получихме оферта за обединение с друг клуб, за която благодарихме и дипломатично отказахме, защото искахме да продължим да вдигаме нивото в отбора от село Семчиново.

Залагате ли на местни момчета или разчитате основно на външни състезатели за поддържането на това ниво за поредна година?

Ядрото на отбора са играчи от от Септември, Семчиново и Симеоновец, повечето са с дълъг стаж в “А” окръжна. Естествено имаме и 6-7 момчета от София, някои от тях преминали през професионалния футбол, а други с богат опит в отбори във “В” група.

Предвид фактите, мислиш ли, че вече сте узрели за Четвърта лига?

След няколко сезона в челото на “Б” окръжна, в отбора вярваме, че сме готови за предизвикателството Четвърта лига. Ако си запазим колектива на отбора вярваме, че има какво да дадем на горната група.

Почти сигурно е, че шефът на ОС БФС – Пазарджик ще покани вторите в двете подгрупи на Пета лига за допълване на горното ниво през следващата кампания. Ще приемете ли една такава евентуална покана?

Ще я приемем, без да се замислим. Дори вече има предварителни разговори, ако нашият стадион не получи лиценз, да домакинстваме на стадион “Локомотив” в град Септември.

Друга промяна, която се обсъжда, е във формата на дивизиите. Разделянето на Четвърта лига в две подгрупи и финален бараж между топ отборите, с което да се повиши интригата за първото място и обединяването на Пета лига в една, за да се състоят повече мачове с подобна цел. Намирате ли смисъл в такива големи намеси на вече утвърдените формати в областта?

Със сигурност Пета лига трябва да се обедини, за да има повече мачове. Проблем на нашия отбор не са по-дългите разстояния, които бихме изминали при обединение на групите, проблем са по-малкото срещи, които бихме имали вбъдеще, ако не получим промоция и групите не се обединят. Колкото до разделянето на Четвърта лига – защо пък да няма малко по-различен формат. Това би вдигнало интереса към аматьорския футбол в областта сред местните фенове.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
6 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Логикомичния

Каква е логикака АОГ да бъде от две групи 10 и 9 отбора , а пък БОГ да бъде една от 12 отбора. В такъв случай Семчиново по-добре да си стоят и да играят 11 вместо 8 мача. За какво трябва да се качват 5 отбора и да пада нивото. Да изпадат 3 отбора, БОГ-пи да са по 10 отбора, а АОГ да е 12 и да се приключва.

Loko

Б окръжна когато и да се обединят все ще е късно. Много добра идея да се обединят двете групи в една. За А окръжна ако се раздели на две ще са едни и същи победителите във всяка една група, ако са една група ще има взимане на точки и ще е по-интересно 🙂

JackMuskula

Звезда Семчиново са добър отбор, ама ние ще ги бием.

stalin5

Това с разделянето на А на две е едно недомислие !!!
От толкоз много реформи,до там реформирахме Българския футбол,че вече не можем да бием и Гибралтар !!!

Димитър Танков

Здравко сядай си на гъза нямате място в А група Спартак Щърково трябва да е там дали чрез бараж дали чрез покана.
Ние сме най стойностния клуб в Б групата няма кой да ни се опре видя ли че не може да ме биете 2 години вече слабаци

plebeq

Със сигурност Пета лига трябва да се обедини, за да има повече мачове. Проблем на нашия отбор не са по-дългите разстояния, които бихме изминали при обединение на групите, проблем са по-малкото срещи, които бихме имали вбъдеще, ако не получим промоция и групите не се обединят. Колкото до разделянето на Четвърта лига – защо пък да няма малко по-различен формат. Това би вдигнало интереса към аматьорския футбол в областта сред местните фенове.

Нали като се раздели 4-та лига там пък мачовете ще са по-малко..
§€($§@$€@)!…Логика…няма

6
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx