1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Хебър освободи треньорите и предложи договори на седем футболисти

Хебър освободи треньорите и предложи договори на седем футболисти

Време за четене: 2 минути

Седмина футболисти от досегашния отбор на Хебър са получили принципно предложение да продължат кариерата си в клуба.

Това са вратарят Петър Дебърлиев, Цветелин Тонев, Мартин Михайлов, Георги Търтов, Ивайло Михайлов, Октай Хамдиев и Емануил Манев. Тепърва обаче ще се уточняват финансовите параметри по евентуалните им бъдещи контракти, стана ясно след срещата им с председателя на УС на клуба Елизар Спасов. По-рано днес той проведе личен разговор с всеки един от състезателите на клуба, спортно-техническия състав и треньорите в ДЮШ-а.

Николай Митов напуска Хебър с вдигната глава, след като пое отбора в Трета лига и го заведе до елита на България.

Договорите на досегашния старши треньор Николай Митов и всичките му асистенти няма да бъдат продължени, като тяхното прекратяване ще бъде с незабавен ефект. В тази връзка предстои оформяне на споразумения, а ръководството на клуба е поело ангажимент за коректно изплащане на всичко заработено до края на отминалия шампионат. Изключения са направени за двамата физиотерапевти на отбора Иван Василев и Георги Делчев и домакина Иван Чорлев, които имат предложение да останат на работа в клуба. Подобно на шестимата футболисти, и те допълнително ще получат оферта за трудово възнаграждение, която ще имат възможност да приемат или не.

Футболистите на Хебър, неполучили предложения за нов договор, са свободни да си търсят нов отбор, но повечето от тях вече са си намерили клубове, където да продължат кариерата си.

Рокади предстоят и в школата на Хебър. Вчера досегашният директор Спас Спасов обяви, че е подал предизвестие за напускане. Той мотивира оставката си с оттеглянето от поста спортен директор на Иван Папазов, който го покани на тази длъжност преди 5 години. Почти сигурно поста на Спасов ще поеме бившият национал Йордан Минев, който до скоро водеше една от детските формации в школата.

В следващите дни се очаква отговор на още няколко важни въпроса.

Първият е свързан с името на новия старши треньор на мъжете и неговия щаб. Също така и със селекцията на мъжката гарнитура. Все е още не е ясна датата за начало на лятната подготовка на клуба и конкретната програма за нея – лагер и контроли. И не на последно място – къде Хебър ще приема своите съперници. Има вероятност това да бъде националният стадион „Васил Левски”. Първоначално Хебър бе посочил за свой временен дом стадион „Берое”, но от Лицензионната комисия на БФС не приели опцията само „за първите два домакински мача”, а поискали клубът да депозира договор за наем за по-дългосрочен период. Старозагорци не дали разрешение за такова нещо, а от пловдивските Ботев и Локомотив също се ослушвали за своите стадиони. Вариант бил и стадионът на Витоша (Бистрица), но минималната цена в искания наем спрямо „Васил Левски” довела до крайния избор Хебър да играе на центъра на София до приключване на строително-ремонтните работи на пазарджишкия „Георги Бенковски”.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
3 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Гонзо

Сложете Миневия шеф на школата и за 2 месеца закривай цирка

смях

Минев шеф на школата, ахахаххахахахаххахахахааххахахаха

Тодор

В града има само един човек който може и знае как да управлява детска футболна школа и го прави вече 10 и повече години. всички футболни хора в града знаят кой е той

3
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx