1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Тодор Попов: Общината не може да издържа сама Хебър в Първа лига

Тодор Попов: Общината не може да издържа сама Хебър в Първа лига

Време за четене: 3 минути

Кметът на Пазарджик Тодор Попов коментира актуални въпроси, свързани с ФК Хебър.

Градоначалникът направи това снощи в предаването “Акценти” на местната телевизия “Телемедиа”, като за първи път спортната и основно футболна тема зае почти половината от времетраенето на предаването.

За стадиона

Според прогнозите на кмета на Пазарджик Хебър ще може да играе домакински мач на стадион “Георги Бенковски” не по-рано от средата на месец септември.

Инсталирането на осветение не е просто да забиеш четири стълба и да сложиш лампите. Това е сериозна работа, която е свързана с провеждане на куп съпъстващи дейности – проектиране и инженеринг, изготвяне на поръчка, избор на изпълнител, документация, съгласуване, строителни работи и т. н. Но ние трябва да направим това, така че в крайна сметка феновете на Хебър да могат след това си гледат отбора на домашен терен, заяви кметът.

Той допълни, че до края на седмицата ще стане ясно окончателно на кой стадион ще приемат първите си няколко домакинства футболистите на Хебър. Вариантите са София, Пловдив и Стара Загора, като първото желание на Тодор Попов е това да бъде стадион в Пловдив, който е най-близката дестинация.

За “италианците”

Кметът на Пазарджик призна, че в момента се водят преговори с “няколко потенциални партньори” на Община Пазарджик, чрез които ще бъде обезпечена издръжката на Хебър в елита на България.

Трябва да е ясно, че Община Пазарджик няма как да отделя по 5-7 милиона лева на година за участието на Хебър в Първа лига. Ние не искаме повторение на филма “Тя танцува едно лято”, а ще гоним класиране на Хебър възможно най-далече от зоната на изпадащите. Това без партньори няма как да направим. Затова не виждам нищо смущаващо във факта, че търсим един вид съдружник в издръжката на отбора, независимо дали това са италианци или някакви други хора. В конкретика тази тема ще бъде изяснена до две седмици, тъй като най-късно от 13 юли отборът трябва да започне подготовка. Вероятно бъдещият състав на Хебър ще бъде компилация – 50/50 чуждестранни футболисти и такива от родния шампионат. Няма как само с момчетата, които до момента Хебър беше във Втора лига, да играем успешно с най-добрите. Това просто не е реално. Затова ние ще потърсим едно надграждане, едно по-високо ниво на качества, самочувствие и манталитет, така че да Хебър да се задържи трайно при най-добрите. Това важи и за треньорските кадри. Промени ще направим и в ръководството на клуба. Аз мога само да благодаря на всички тях за това, което сториха до момента – щом сме в Първа лига значи са си свършили работата добре, но сега идва ред да отворим първата страница от една нова книга, затваряйки последната страница от старата, каза градоначалникът.

Още промени

Тодор Попов анонсира и промени в Детско-юношеската школа на Хебър. Той обяви, че до две седмици там ще бъде направена рокада, като мостикът ще бъде поверен на “известно име във футболните среди, пазарджиклия”.

Феновете говорят и искат наши, местни футболисти. Но къде са. Не ги виждам. То ги няма и в другите български професионални клубове от Първа лига. В един Ботев (Пловдив) имаше мрънкане в началото, но ето, че стигнаха трето място и евротурнири с чуждестранни собствници и треньорски щаб, заяви Попов.

По всички актуални теми и предстоящите промени, свързани с ФК Хебър, кметът обеща конкретиката да се случи най-късно до края на следващата седмица.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx