1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "Б" ОГ Юг
  6. »
  7. Лозен
  8. »
  9. Лозен също ще играе в Четвърта лига – пред БФС стои друга дилема

Лозен също ще играе в Четвърта лига – пред БФС стои друга дилема

Време за четене: 2 минути

Първенецът в южната Пета лига през настоящия сезон ще получи право да участва в горната дивизия.

В наредбата за спортно-състезателната година е заложено, че отказал се отбор няма право да участва в квалификациите за Трета лига в срок от един сезон.

Ако трябва да сме честни, аз също мислех, че от Лозен нямат право да се класират, но при последната ми консултация с Неделчо Михайлов (човека, който пише наредбата) той ми каза в прав текст, че в наредбата не е заложено ограничение за областните групи, а само за Трета лига. Важно е да се уточни, че решенията от подобен характер на местно ниво се взимат в началото на спортно-състезателната година с указание, но при нас няма такова, че Лозен нямат право да се качат в по-горна група – сподели пред pzsport.info шефът на ОС БФС – Пазарджик Йордан Линков.

Според председателя на местния съвет на спортния съюз често настъпват промени в указите и преди е било така, за в бъдеще също се очакват доста изменения, но е важно, че в крайна сметка се уточни крайният факт.

След консултацията в София установих, че не съм бил прав и навярно съм подвел и теб, за което се извинявам – разкри още той пред Ангел Нейков за сайта ни.

Йордан Линков

Ще има промени и занапред, уверявам те, но там ще участвам активно. Според мен, редно е да има някакво наказание за отказалите се отбори все пак, но това е тема на друг разговор и предстои да се дискутира за следващия сезон как ще стои този въпрос – сподели още Линков.

Бившият вратар счита, че вторите отбори в двете “Б” РГ също имат място в “А” РГ през новата кампания.

Единствено се очаква решение от дубъла на Хебър дали отборът ще продължи да съществува в областната група, след като вече официално изпадна от Трета лига. Вероятно е да има бараж между Спартак (Пещера) и Звезда (Семчиново), а още по-сигурна изглежда и възможността и двата тима да се присъединят към състава на Четвърта лига за кампания 2022/23.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
13 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Ботев

А чичо бинго няма ли да играе бараж?
Спартак щърково заслужава да е в четвъртото ниво на Бг футбола бе айде стига моля ви

Неотрален

Честно казано не виждам какво ,ще правят точно Семчиново и Пещера там, доста разлика има в класите ,нищо лично,просто мое мнение !!!

plebeq

Последния кръг в Б Север всички резултати служебно.. Там е пълна пародия.. Дано да стане една Б Групата и отборите от Север няма да Помиришат А Окръжна. Южната група Винаги е Била и ще бъде по-силна. Лозен, Пещера.. Црънча имат някакво ниво. Отбори дето ги няма.. Исперихово, Ракитово, Хаджиево, Капитан Димитриево.. И още някой може би забравям. Дано да стане една ще бъде интересно.

Запалянко

Според мен Спартак и Звезда играят добър футбол, имат прилична организация и напълно заслужават да играят в горната група.

Димитър Танков

Какво им е доброто? Пещера ги изпуснах в контрола зимата Семчиново не може да ме бият 2 години.
Аз трябва да играя най накрая в А група нали ще взема на Калугерово субсидията и ще взема още циганета а ще изгона добрите ми играчи

Неутрален 2

Пещера заслужават да играят в другата група.
А Лозен да не лефтнат пак да се чудят хората от А обласна какво става.
Нямат добър отбор в момента за другата група.

Здравко Коравков

Класирането и резултатите показаха друго 😉

Фен

Евала младеж, така се прави.

JackMuskula

а папаята защо не играе тук?

Пикси от Мирянци

Единствено Панагюрище играеше по-приличен футбол в Б окръжна, всичко друго ще е боксова круша ако се качи едно ниво нагоре.

бай Доцент Мангърий

Да се направи купа на пазарджик и да я дадат на щърково

БайГого

Са гласен сам колега, Щърково заслужава да играе в В група и няма място в кучешка та… Нищо че Танков иГони най добрите си футболисти дето го носеха на гръб толкова години, и ся дава по 40 лв на Циганите да му играят и така ще бъде занапред ама Щърково тряба да е в В група

13
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx