1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. Михаела Стефанова с достойно представяне в Дубай

Михаела Стефанова с достойно представяне в Дубай

Време за четене: < 1 минута

Пазарджиклийката Михаела Стефанова записа достойно представяне на Световното първенство по фехтовка за кадети и кадетки, младежи и девойки в Дубай, ОАЕ.

Около 2000 състезатели и треньори от над 100 нации мериха сили в трите оръжия – сабя, рапира и шпага в индивидуалните и отборни състезания. Там силно участие направи представителката на България Михаела Стефанова, която бе с личен треньор Димитър Донов. Михаела е състезателка на СК “Пентатлон” (Пазарджик) и ученичка в Спортното училище на областния център. В индивидуалното класиране при девойките с оръжие шпага тя се класира на престижното 23-то място, в конкуренцията на 160 участнички.

Това е едно от най-добрите класирания на българска фехтовачка на състезание от такъв ранг, имайки предвид, че тя е само на 15 г. и участва за първи път на световно първенство, мерейки сили с девойки до 20 години, отбеляза по този повод треньорът й Димитър Донов.

В индивидуалното състезание на кадетки Михаела Стефанова се състезава в конкуренция на 109 момичета, където отново показа своята класа като постигна 24-то място и съвсем малко не и достигна да е в топ 16 и да атакува призовата осмица. Само след три дни на нея ѝ предстои да участва и на Държавните първенства за кадетки и девойки, който ще се проведат в Приморско и там в СК “Пентатлон” очакват тя да затвърди позицията си на една от най-добрите в Българската по фехтовка на оръжие шпага.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx