Михаела Стефанова с достойно представяне в Дубай

Време за четене: < 1 минута

Пазарджиклийката Михаела Стефанова записа достойно представяне на Световното първенство по фехтовка за кадети и кадетки, младежи и девойки в Дубай, ОАЕ.

Около 2000 състезатели и треньори от над 100 нации мериха сили в трите оръжия – сабя, рапира и шпага в индивидуалните и отборни състезания. Там силно участие направи представителката на България Михаела Стефанова, която бе с личен треньор Димитър Донов. Михаела е състезателка на СК “Пентатлон” (Пазарджик) и ученичка в Спортното училище на областния център. В индивидуалното класиране при девойките с оръжие шпага тя се класира на престижното 23-то място, в конкуренцията на 160 участнички.

Това е едно от най-добрите класирания на българска фехтовачка на състезание от такъв ранг, имайки предвид, че тя е само на 15 г. и участва за първи път на световно първенство, мерейки сили с девойки до 20 години, отбеляза по този повод треньорът й Димитър Донов.

В индивидуалното състезание на кадетки Михаела Стефанова се състезава в конкуренция на 109 момичета, където отново показа своята класа като постигна 24-то място и съвсем малко не и достигна да е в топ 16 и да атакува призовата осмица. Само след три дни на нея ѝ предстои да участва и на Държавните първенства за кадетки и девойки, който ще се проведат в Приморско и там в СК “Пентатлон” очакват тя да затвърди позицията си на една от най-добрите в Българската по фехтовка на оръжие шпага.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *