1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Откриха обновената алея с най-добрите спортисти за 2021 г. в Пазарджик

Откриха обновената алея с най-добрите спортисти за 2021 г. в Пазарджик

Време за четене: 3 минути

Вчера обновената композиция бе открита от кмета на общината Тодор Попов и председателя на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова.

Присъстваха и отличените спортисти и треньори, които вече красят Алеята до следващото й обновяване догодина.

“Като всяка година имаме традиция да сме тук, за да отчетем постигнатите добри резултати на нашите спортисти. Изключително съм горд и благодаря на всички тези млади момчета и момичета, както и на техните треньори. Спомняте си преди 5-6 години, когато си говорехме и когато обяснявахе, че нашите отбори ще станат най-добрите, че ще направим хубави спортни бази и проекти – малко хора, да не кажа почти никой не вярваше на това. Пет години по-късно вече светим с ярка светлина на спортната карта в България“, коментира кметът Тодор Попов на откриването.

Градоначалникът продължи с риторични въпроси, с които акцентува върху усилията, които общината полага.

 „Какво постигнахме в колективните спортове?! Имаме стадион, с който можем да се гордеем и футболен отбор, който е в първата тройка в „Б“ група. Баскетболният отбор също е повод за гордост. Да не говорим за волейболния отбор. Кой е вярвал, че ще направим такъв отбор, че ще сме в Топ 10 на Европа?! Това се дължи на труда на всички нас. А представете си след още 5 години къде ще бъдем. Там, където ни е мястото – на първите места във всичко. Моите усилия няма да спрат. Гордея се с това, което правим, а ние правим история“.

Попов говори и за предстоящите приоритети в изграждането на спортни бази.

„Тази година правим новия детски басейн, като трябва да го открием на 1 юни. За празника на града ще се постараем да сме готови и с големия басейн. На 18 април предвиждаме да открием новата зала, която ще бъде основно за баскетбол, но в нея могат да се провеждат спортни състезания в почти всички останали спортове. Тя ще носи името “Иван Симеонов” в чест на нашия дългогодишен спортен деятел. Знаете, че преди 45 години той поставя началото на изграждането на Зоната на здравето и вече над 70 години е посветил живота си на пазарджишкия спорт. Тази година ще ремонтираме изцяло отвътре и зала „Васил Левски“ – ще поставим ново осветление, ще оправим съблекалните и коридорите и ще подновим седалките“.

Кметът завърши с поглед в бъдещето и какво планува да направи общината като реконструкция не само на стадиони и бази, а и в жилищните квартали на града.

„Ще направим още един спортен комплекс, какъвто имаме на Зоната на здравето. Но този път на мястото на стария стадион. Този комплекс ще включва хубава писта за бягане, футболно, баскетболно и волейболно игрище, ще има седалки, за да може хората да спортуват. Ще продължим да полагаме усилия и в кварталите – ще изградим две нови спортни комбинирани площадки, ще направим и площадка за деца с увреждания в парк Стадиона“.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Вашият коментар