1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Художествена гимнастика
  8. »
  9. Дара Стоянова с пробив в Испания, носи злато и още две отличия

Дара Стоянова с пробив в Испания, носи злато и още две отличия

Време за четене: 2 минути

Пазарджишката състезателка по художествена гимнастика Дара Стоянова спечели златен медал на бухалки и бронзово отличие в многобоя на Гран при турнира „Андалусия къп“ в Марбея (Испания).

Дара, която стартира кариерата си в клуб „Диляна Прима“ с треньор Величка Петкова, се представи много силно и заслужи аплодисментите на треньори, специалисти и фенове.

По правилник девойките играха по три уреда, а в Марбея момичетата са водени от националните треньори Райна Тошева и Габриела Грошлева.

След доброто представяне председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева отправи специална благодарност към клубовете и първите треньори на състезателките, включително Величка Петкова и клуб „Диляна Прима“ (Пазарджик).

Специално искам да поздравя клубовете на Елвира Краснобаева и Дара Стоянова, както и техните първи треньори, които ни се довериха и техните състезатели станаха част от централизираната подготовка на националната база. Светлана Юриевна, Вили Петкова, клуб “Грация” (Варна), както и клуб “Диляна Прима” (Пазарджик) – благодаря, че помагахте с вашата отговорност и любов към децата по-лесно да се адаптират към подготовката в националния отбор. Всяка драстична промяна в тази крехка възраст е трудна, но вие доказахте, че отговорността за развитието на талантливите състезателки и любовта ви към тях са много над личното ви его. Това е достойно за респект към вас, защото в годините именно егото на треньори провали някои много талантливи български гимнастички. Разбира се, тези златни медали са и ваше постижение!”, коментира председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Оценките на Дара Стоянова:

Многобой – трето място (50.900 точки)

Бухалки – първо място (27.650 точки – трудност 11.200, изпълнение 8.350, артистичност 8.100)

Лента – четвърто място (23.250 точки – трудност 9.000, изпълнение 7.100, артистичност 7.150)

Обръч – 22.200 точки (трудност 8.900, изпълнение 6.350 с наказание 0.30, артистичност 6.950)

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx