Дара Стоянова с пробив в Испания, носи злато и още две отличия

Време за четене: 2 минути

Пазарджишката състезателка по художествена гимнастика Дара Стоянова спечели златен медал на бухалки и бронзово отличие в многобоя на Гран при турнира „Андалусия къп“ в Марбея (Испания).

Дара, която стартира кариерата си в клуб „Диляна Прима“ с треньор Величка Петкова, се представи много силно и заслужи аплодисментите на треньори, специалисти и фенове.

По правилник девойките играха по три уреда, а в Марбея момичетата са водени от националните треньори Райна Тошева и Габриела Грошлева.

След доброто представяне председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева отправи специална благодарност към клубовете и първите треньори на състезателките, включително Величка Петкова и клуб „Диляна Прима“ (Пазарджик).

Специално искам да поздравя клубовете на Елвира Краснобаева и Дара Стоянова, както и техните първи треньори, които ни се довериха и техните състезатели станаха част от централизираната подготовка на националната база. Светлана Юриевна, Вили Петкова, клуб “Грация” (Варна), както и клуб “Диляна Прима” (Пазарджик) – благодаря, че помагахте с вашата отговорност и любов към децата по-лесно да се адаптират към подготовката в националния отбор. Всяка драстична промяна в тази крехка възраст е трудна, но вие доказахте, че отговорността за развитието на талантливите състезателки и любовта ви към тях са много над личното ви его. Това е достойно за респект към вас, защото в годините именно егото на треньори провали някои много талантливи български гимнастички. Разбира се, тези златни медали са и ваше постижение!”, коментира председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

Оценките на Дара Стоянова:

Многобой – трето място (50.900 точки)

Бухалки – първо място (27.650 точки – трудност 11.200, изпълнение 8.350, артистичност 8.100)

Лента – четвърто място (23.250 точки – трудност 9.000, изпълнение 7.100, артистичност 7.150)

Обръч – 22.200 точки (трудност 8.900, изпълнение 6.350 с наказание 0.30, артистичност 6.950)

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *