1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. Тракиец (Г)
  8. »
  9. Марица и Бенковски с изявления в подкрепа на наказаните отбори от областта

Марица и Бенковски с изявления в подкрепа на наказаните отбори от областта

Време за четене: 2 минути

След като стана ясно, че членството в БФС на местните Балкан (Варвара), Тракиец (Главиница) и Зенит (Ветрен дол) се прекратява, множество отбори от областта изразиха своята подкрепа към тях.

Днес публичната си позиция предоставиха пред обществеността и медиите петият в Четвърта лига Марица (Белово) и третият в южната Пета лига Бенковски (Црънча). Публикуваме официалните им съобщения без редакторска намеса:

Ръководството на ФУТБОЛЕН КЛУБ “МАРИЦА” БЕЛОВО ,изразява подкрепата си към всички “наказани” от БФС клубове и в частност отборите от нашата А областна група-Пазарджик: ФК ”Балкан ”Варвара, ФК ”Тракиец” Главиница и ФК ”Зенит ”Ветрен дол.
Ние като клуб,който изповядва ценности основаващи се на спортното съперничество само на футболния терен,взаимното уважение и феърплей не сме съгласни клубове,които не са съгласни със сегашното ръководство на БФС да бъдат наказвани,глобявани или репресирани.Във времена когато издръжката на отбор било и аматьорски изисква огромни усилия и средства,да се позволява да бъдат изваждани,изключвани и наказвани отбори е престъпление спрямо аматьорския масов футбол.По този начин ли ще го развиваме?
ФУТБОЛЕН КЛУБ “МАРИЦА” БЕЛОВО е за свободата всеки да може да изразява своите убеждения,възгледи и предпочитания без да търпи санкции за тях!
СЪПЕРНИЧЕСТВО САМО НА ФУТБОЛНИЯ ТЕРЕН!!!
Драги фенове,
с настоящото обръщание ръководството на ФК Бенковски Црънча изразява своята официална позиция относно вчерашното решение на Изпълкома, засягащо множество отбори от страната.
Със същото БФС налага прекратяването на членството на три клуба от област Пазарджик, а именно ФК Балкан Варвара, ФК Зенит Ветрен дол и ФК Тракиец Главиница, и отнема правото им да участват в работата на един бъдещ конгрес. Въпреки че в крайна сметка техният статут в регионалния футбол по никакъв начин не е накърнен и няма пречки да продължат да играят в първенствата си, ръководството на ФК Бенковски Црънча остро осъжда подобни репресии и изразява своята подкрепа към ощетените клубове.
Считаме за неоснователни опитите за санкции и наказания заради публично изразяване на виждане, различно от това на статуквото. Ето защо ние както досега, така и занапред стоим зад общата кауза, зад голямата цел, към която родната здравомислеща футболна общественост се стреми, а именно промяна към едно по-светло бъдеще на любимата игра в България.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
9 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Димитър Танков

Спартак Щърково смело зад Боби Михайлов!
Той помага на мойте спонсори, аз помагам на Циганетата а не на Българчетата.
Именно заради това всичките ми читави футболисти избягаха

Фенче

Ако някой може ли да ми даде адекватен отговор защо отложиха отново кръга в Б-Юг???

Хари

Айде сега всички ръководители на отбори да покажат че са Мъже и да бойкотират първенствата.
Призовавам всички отбори да застанат зад Варвара, Главиница, и Ветрен дол.

stalin5

Хубаво е да има солидарност и подкрепа,но защо я търсим само тогава когато сме потърпевши!!!
Преди една година Величково отказа да играе с Бяга в знак на недоволство от манипулативно/тенденциозно съдийство и никой не застана зад нас,макар че доста отбори негодуваха от същия проблем???
Аз лично подкрепям горепосочените отбори и абсолютно не одобрявам наложените санкции!!!
А Михайлов трябва да му благодарим,че вече 16години нямаме загуби на Световни и Европейски първенства!!!
Айде останете със Здраве и Успех!!!

Тодорин

Ей ненормалник… Всеки е недоволен от съдийството това че Величково с полицейското му управление не може да преживее това да загуби от някой без значение дали е Бяга дали е Варвара няма нищо общо… Това е жалка постъпка да не излезнеш срещу даден отбор заради съдийството има 1000 по-добри начина да бойкотираш, всеки кръг някой отбор е недоволен от съдийството… Това с Варвара, Главиница, Ветрен дол няма нищо общо с вашия измислен “бойкот” на мача с Бяга. Днес защо ще играете с бяга? Защо не бойкотирате? Защото знаете че са слаби и може да им вземете нещо не се прави… Прочетете повече »

Petio

Незнам някой от Братаница да е казал такова нещо

Хитлер

Във Величково терена е хубав,имате и хубав отбор,но все някой ви е виновен! Свикнали сте всичко да е за вас. Свалете сърповете,петолъчките и пагоните и се примирете,че всеки греши!

Стоян

Браво на Белово и Црънча за подкрепата към извадените отбори.Със сигурност знам че почти всички ненавиждат управлението на така наречения ни футбол но и също така знам и защо същите си мълчат което е жалко и смешно…Много добре е ясно кой каква изгода и от кого има,казвам го като човек играеш близо 15 години в нашите групи…

9
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx