1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. Тракиец (Г)
  8. »
  9. Балкан заплаши да напусне първенството

Балкан заплаши да напусне първенството

Време за четене: 2 минути

Ръководството на ФК Балкан (Варвара) заплаши да напусне първенството на пазарджишката “А” РФГ в знак на солидарност с десетките извадени от участие в регионалните и зонални шампионати аматьорски тимове в България.

На вчерашния си изпълком БФС с президент Борислав Михайлов спря членството и изключи от участие множество футболни клубове, взели участие в проведения на 18 март конгрес, който избра Димитър Бербатов за нов председател на централата. Сред изключените клубове има и три от Пазарджишка област. Това са лидерът в класирането на “А” РФГ Балкан (Варвара), Зенит (Ветрен дол) и Тракиец (Главиница). Към момента по сагата с БФС има висящ съдебен спор относно регистрацията на ръководствата, който едва ли ще приключи скоро.

Йордан Линков: В областните първенства няма извадени отбори.

Временно изпълняващият длъжността председател на ОС на БФС в Пазарджик Йордан Линков отрече категорично, че отборите на Балкан (Варвара), Зенит (Ветрен дол) и Тракиец (Главиница) са извадени от областните  първенства в “А” и “Б” РФГ.

С решението на Изпълкома тези три клуба са с прекратено членство в БФС и нямат право да участват в работата на един бъдещ конгрес, но техният статут в регионалния футбол по никакъв начин не е накърнен и няма пречки да продължат да играят в първенствата, коментира Линков. Няма повод някой от предстоящите мачове през уикенда да отпадне по административна причина. Нарядите на съдиите ще бъдат раздадени за всички срещи, както е било и преди. Приканвам всички отбори от съответните първенства към спокойствие и да не се поддават на внушения и лъжи.

Късно снощи УС на лидера в “А” РФГ – Пазарджик – Балкан (Варвара) излезе с официална позиция относно решението на БФС за “касапницата” с футболни клубове:

Драги фенове, искаме да ви съобщим, че след днешната среща в централата на БФС, клубът не е изваден от участие в А РФГ, а е с прекратено членство в БФС, което означава, че не може да вземе участие в евентуален конгрес. Ние от ФК Балкан (Варвара) потвърждаваме подкрепата си към законно избрания президент на БФС Димитър Бербатов и неговия екип, и ако е необходимо в знак на солидарност към неправомерно изключените клубове от първенствата под егидата на БФС, сме склонни да преустановим участие в А РФГ – Пазарджик! ФК Балкан (Варвара) иска да благодари на всички клубове от А РФГ и Б РФГ – Пазарджик, които се свързаха с нас за да ни подкрепят и заявят, че имат готовност да бойкотират първенствата до пълното изгонване на Борислав Михайлов и екипа му от БФС! Ние като свободен и независим клуб ще продължим да се борим за едно по-добро бъдеще на Българския футбол!, се казва в обръщението на ФК Балкан.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx