Балкан заплаши да напусне първенството

Време за четене: 2 минути

Ръководството на ФК Балкан (Варвара) заплаши да напусне първенството на пазарджишката “А” РФГ в знак на солидарност с десетките извадени от участие в регионалните и зонални шампионати аматьорски тимове в България.

На вчерашния си изпълком БФС с президент Борислав Михайлов спря членството и изключи от участие множество футболни клубове, взели участие в проведения на 18 март конгрес, който избра Димитър Бербатов за нов председател на централата. Сред изключените клубове има и три от Пазарджишка област. Това са лидерът в класирането на “А” РФГ Балкан (Варвара), Зенит (Ветрен дол) и Тракиец (Главиница). Към момента по сагата с БФС има висящ съдебен спор относно регистрацията на ръководствата, който едва ли ще приключи скоро.

Йордан Линков: В областните първенства няма извадени отбори.

Временно изпълняващият длъжността председател на ОС на БФС в Пазарджик Йордан Линков отрече категорично, че отборите на Балкан (Варвара), Зенит (Ветрен дол) и Тракиец (Главиница) са извадени от областните  първенства в “А” и “Б” РФГ.

С решението на Изпълкома тези три клуба са с прекратено членство в БФС и нямат право да участват в работата на един бъдещ конгрес, но техният статут в регионалния футбол по никакъв начин не е накърнен и няма пречки да продължат да играят в първенствата, коментира Линков. Няма повод някой от предстоящите мачове през уикенда да отпадне по административна причина. Нарядите на съдиите ще бъдат раздадени за всички срещи, както е било и преди. Приканвам всички отбори от съответните първенства към спокойствие и да не се поддават на внушения и лъжи.

Късно снощи УС на лидера в “А” РФГ – Пазарджик – Балкан (Варвара) излезе с официална позиция относно решението на БФС за “касапницата” с футболни клубове:

Драги фенове, искаме да ви съобщим, че след днешната среща в централата на БФС, клубът не е изваден от участие в А РФГ, а е с прекратено членство в БФС, което означава, че не може да вземе участие в евентуален конгрес. Ние от ФК Балкан (Варвара) потвърждаваме подкрепата си към законно избрания президент на БФС Димитър Бербатов и неговия екип, и ако е необходимо в знак на солидарност към неправомерно изключените клубове от първенствата под егидата на БФС, сме склонни да преустановим участие в А РФГ – Пазарджик! ФК Балкан (Варвара) иска да благодари на всички клубове от А РФГ и Б РФГ – Пазарджик, които се свързаха с нас за да ни подкрепят и заявят, че имат готовност да бойкотират първенствата до пълното изгонване на Борислав Михайлов и екипа му от БФС! Ние като свободен и независим клуб ще продължим да се борим за едно по-добро бъдеще на Българския футбол!, се казва в обръщението на ФК Балкан.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *