1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Джудо
  8. »
  9. “Кодокан” с пълен комплект медали от Държавното

“Кодокан” с пълен комплект медали от Държавното

Време за четене: 2 минути

Триумф за спортистите на СК Кодокан (Пазарджик).

Така може да се определи представянето на пазарджишките джудисти на Държавното първенство за мъже и жени до 23 години, което се проведе в Панагюрище. Изключително зрелищни битки, отлична мотивация и добра подготовка характеризираха схватките от Държавното. За призовите места спориха 278 джудисти от 32 клуба.

Категорията до 81 кг изцяло бе покорена от джудистите на “Кодокан”, които взеха пълен комплект медали. Първото място безапелационно беше отредено на единадесетокласника от Спортното училище Христо Вълков. Емил Вълчев се класира втори, а Любомир Станоев взе бронзово отличие. Вълчев и Станоев също са ученици в Спортното училище. Още един златен медал беше вписан в книгата на победите на „Кодокан“ – Радина Сербезова (до 63 кг) при жените показа висока класа и дух за победа и постигна отлично класиране. Не по-малко значимо е и класирането на Мария Горева, която взе сребърен медал при 78 кг.

С бронз се окичи Мариан Палев в категория до 73 кг. Тази категория бе и най-многобройна – стартираха 38 състезатели. Бронзов медал взе и съотборникът и съученикът на Палев в Спортното училище Ангел Славков в тежката категория +100 кг. В тази до 60 кг при мъжете Андрей Ганчев остана пети. Борислав Владов в категория до 90 кг загуби борбата за златото от Граматиков.

Изключително добре подготвено и проведено състезание. Конкуренцията беше силна, но успяхме да постигнем целите си.

Така президентът на СК „Кодокан“ и директор на Спортното училище Георги Георгиев оцени представянето на джудистите ни на Държавното първенство за мъже и жени. Доволни от постигнатото са и треньорите Величко Серев и Виден Василев.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx