1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. Община Пазарджик награди шестима заслужили шампиони

Община Пазарджик награди шестима заслужили шампиони

Време за четене: 3 минути

Кметът Тодор Попов: Вие сте добър модел за подражание.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов и председателят на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова наградиха поредните спортисти за постигнати високи резултати и класирания. Грамоти и парични награди получиха шестима състезатели в различни видове спортове.

Скъпи малки шампиони, ние спазваме нашата традиция да отбележим вашите успехи. Поздравявам ви сърдечно за тях и искам да ви кажа, че наистина се гордеем с това, което правите, защото вие освен за себе си, за вашите треньори и родители, го правите и за нашия град. Така че колкото повече малки и големи шампиони имаме, толкова по-шампионски град ставаме. А ние през определен период заявяваме нашето отношение към вас. Искам да ви поднеса моята благодарност, да ви кажа, че се гордея с това, което сте направили, защото това е първият ваш малък успех в живота и то на такава малка възраст. Да победиш, да станеш шампион и да завоюваш успех е важно нещо, каза Тодор Попов на присъстващите спортисти.

Благодаря на вашите треньори и родители за това, че ви подкрепят, защото сам човек нищо не може да постигне. Много е важен екипът. Казвам ви го, защото като човек, който работи с хора почти цял живот – последните 20 години по-интензивно, знам колко е важен екипът и хората, които са зад теб. Понякога ние не ги виждаме, защото шампионът сам застава на върха, но зад него стоят неговият екип, неговият труд и няма как да постигне нещо без тези хора около себе си, които са изключително важни.

От тук нататък това е рецептата. Веднъж, след като сте се качили на най-високото стъпало, не трябва да се слиза от него. Това е още по-трудно. Но пък това са предизвикателства, пред които сме изправени всеки ден. Всеки ден ние водим битки и затова всеки ден трябва да се опитваме тези битки да ги печелим. Продължавайте в същия дух, а ние от своя страна ще направим така, че вашата материална база да се подобрява, да подпомагаме клубовете, в които се състезавате, за да можем да задържим това ниво и да го развиваме. Моята мечта е след няколко години да се превърнем в най-шампионския град на България. И стъпка по стъпка ние постигаме нашите цели, защото по този начин създаваме манталитет. Искам да знаете, че вие сте добрите модели за подражание и че сте направили нещо важно и значимо. Това е нашата глобална цел – вие да сте добрият пример, който всички останали да следват.

Ето и наградените състезатели:

Сиана Неделчева Неделчева – СК “ТОНУС-СПОРТ“ ШОТОКАН КАРАТЕ ДО – златна медалистка в дисциплина Ката, и дисциплина Асай рю ката при 10-11 годишните на Национално първенство до 12 години на Шотокан Карате До, проведено на 26.02.2022 г. в НСА „Васил Левски“, град София.

Ивана Делчова Раднева – СК “ТОНУС-СПОРТ“ ШОТОКАН КАРАТЕ ДО – златна медалистка в дисциплина Ката при 7-9 годишните на Национално първенство до 12 години на Шотокан Карате До, проведено на 26.02.2022 г. в НСА „Васил Левски“, град София.

Йоанна Калоянова Брандиева – СК “ТОНУС-СПОРТ“ ШОТОКАН КАРАТЕ ДО – златна медалистка в дисциплина Санбон кумите при 7-9 годишните на Национално първенство до 12 години на Шотокан Карате До, проведено на 26.02.2022 г. в НСА „Васил Левски“, град София.

Стойко Делчов Раднев – СК “ТОНУС-СПОРТ“ ШОТОКАН КАРАТЕ ДО – златен медалист в дисциплина Санбон кумите при 10-11 годишните на Национално първенство до 12 години на Шотокан Карате До, проведено на 26.02.2022 г. в НСА „Васил Левски“, град София.

Виктор Веселинов Йорданов – СК “ТОНУС-СПОРТ“ ШОТОКАН КАРАТЕ ДО – златен медалист в дисциплина Асай рю ката при 10-11 годишните на Национално първенство до 12 години на Шотокан Карате До, проведено на 26.02.2022 г. в НСА „Васил Левски“, град София.

Радина Сербезова – „СПОРТЕН КЛУБ КОДОКАН 2008 – ПАЗАРДЖИК“ – златен медалист в кат. до 63 кг. на Държавен личен шампионат по джудо за младежи и девойки до 21 години, проведено на 26 и 27 февруари „Арена Асарел“ в Панагюрище.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx