Председателят на областната СК депозира оставка

Време за четене: < 1 минута

Асен Николов вече не е председател на областната съдийска комисия към БФС.

Бившият елитен съдия сподели, че напуска по свое желание. Той води пазарджишките рефери в продължение на три години.

Моят ангажимент, когато оглавих комисията, бе поет лично към многоуважаемия председател на ОС към БФС г-н Спас Иванов – споделя Николов.

По думите му 99% от мачовете по време на ръководството му са протекли нормално и без сериозни инциденти. Вече бившият шеф на арбитрите в областта изказа благодарност към бившия шеф на ОС към БФС за съвместната работа и доверието.

Николов не иска да се търси сензация в оттеглянето му от позицията.

В личен план прецених, че на този етап имам достатъчен обем от служебни задължения извън съдийството и е по-добре нов човек да поеме комисията. Винаги съм имал смелост да вземам отговорни решения – обясни съдийският наблюдател.

Въпреки че летвата след управлението на Спас Иванов, което по думите му ще остане без аналог през новия век, е вдигната много високо, Асен Николов е убеден, че новият областен футболен шеф Йордан Линков ще се приспособи към работата много бързо.

Николов остава в делегатската листа, но и поема ангажимент да продължи работата си като методист на реферите в областта.

Петър Стайков ще заеме овакантения пост през пролетния дял на настоящия сезон.

Преди да заеме шефската позиция, той изпълняваше длъжността заместник-председател на областната СК. Секретар на пазарджишките съдии остава Иван Кобаков.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *