1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. ОС на БФС Новини
  6. »
  7. Отворени за промяна – акцентите от днешната среща на ОС на БФС

Отворени за промяна – акцентите от днешната среща на ОС на БФС

Време за четене: 2 минути

Както от pzsport.info първи и единствени Ви информирахме, през късния следобед в конферентната зала на грандхотел “Хебър” – Пазарджик се проведе първата официална среща на аматьорските клубове от областта с новия председател на ОС Йордан Линков.

На сбирката освен наследникът на Спас Иванов присъстваха още президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, както и бившият старши треньор на Етър (Велико Търново) и понастоящем шеф на ЗС към БФС – София Петко Петков. Освен общите теми, които биват повдигани на всяко събрание преди началото на сезона, сериозно дискутирани днес бяха и детско-юношеските школи, както и тяхното развитие в областта. Препотвърди се още веднъж заимстваното предложение от щаба на Димитър Бербатов за електронната система на картотекиране, която чувствително ще осъвремени и облекчи във всяко едно отношение клубовете в областта. На срещата освен представителите на повечето тимове от Четвърта лига се срещаха и познати лица, водещи отбори в най-ниското ниво на организиран футбол, сред които тези на Спартак (Щърково), ФК Лесичово, Барикади (Стрелча), Бенковски (Црънча) и Кале (Нова махала). Треньорите на два от в момента неразвиващите спортна дейност клубове в областта Петър Френски от Родопи (Дебръщица) и Марио Манолов от Левски (Ракитово) повдигнаха въпроси, засягащи пряко техния интерес от злополучните им мачове, след които техните тимове вече не са на регионалната футболна карта. Сред по-интересните акценти бяха обсъдените предложения относно евентуални промени в наредбите, включващи вида медицинско лице на мачовете и възможността медицински сестри, физиотерапевти и фелдшери отново да имат право да осигуряват съответната грижа по време на двубоите на пострадали състезатели. Да се сключи договор с полицията и както преди на официалните срещи за реда и сигурността да отговарят униформените, а всяка община да започне да се грижи за поддържката на базите в региона, бяха част от останалите предложения, които се дискутираха днес. Времето ще покаже кои от тях ще се превърнат в реалност и кои ще останат поредните неосъществени идеи.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
3 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Димитър Танков Мути

Да, и казах на Стрелча и Панагюрище, на линков и Вълков че тази година спартак щърково влиза в А група!

Иван

Нищо конкретно не сте написали или те нищо конкретно не са казали….

stalin5

Аз например очаквах,че ще стане въпрос за редукция на комисиите,за съдийството, за обстановката по време на мачовете,но явно тази сбирка е била просто ей така колкото да се каже,че е имало такава!
Важно е да се запази спокойствие до конгреса на БФС и да се създава впечатление,че всичко е “шест”!!!

3
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx