Отворени за промяна – акцентите от днешната среща на ОС на БФС

Време за четене: 2 минути

Както от pzsport.info първи и единствени Ви информирахме, през късния следобед в конферентната зала на грандхотел “Хебър” – Пазарджик се проведе първата официална среща на аматьорските клубове от областта с новия председател на ОС Йордан Линков.

На сбирката освен наследникът на Спас Иванов присъстваха още президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, както и бившият старши треньор на Етър (Велико Търново) и понастоящем шеф на ЗС към БФС – София Петко Петков. Освен общите теми, които биват повдигани на всяко събрание преди началото на сезона, сериозно дискутирани днес бяха и детско-юношеските школи, както и тяхното развитие в областта. Препотвърди се още веднъж заимстваното предложение от щаба на Димитър Бербатов за електронната система на картотекиране, която чувствително ще осъвремени и облекчи във всяко едно отношение клубовете в областта. На срещата освен представителите на повечето тимове от Четвърта лига се срещаха и познати лица, водещи отбори в най-ниското ниво на организиран футбол, сред които тези на Спартак (Щърково), ФК Лесичово, Барикади (Стрелча), Бенковски (Црънча) и Кале (Нова махала). Треньорите на два от в момента неразвиващите спортна дейност клубове в областта Петър Френски от Родопи (Дебръщица) и Марио Манолов от Левски (Ракитово) повдигнаха въпроси, засягащи пряко техния интерес от злополучните им мачове, след които техните тимове вече не са на регионалната футболна карта. Сред по-интересните акценти бяха обсъдените предложения относно евентуални промени в наредбите, включващи вида медицинско лице на мачовете и възможността медицински сестри, физиотерапевти и фелдшери отново да имат право да осигуряват съответната грижа по време на двубоите на пострадали състезатели. Да се сключи договор с полицията и както преди на официалните срещи за реда и сигурността да отговарят униформените, а всяка община да започне да се грижи за поддържката на базите в региона, бяха част от останалите предложения, които се дискутираха днес. Времето ще покаже кои от тях ще се превърнат в реалност и кои ще останат поредните неосъществени идеи.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

3 коментара по “Отворени за промяна – акцентите от днешната среща на ОС на БФС

 • февруари 21, 2022 в 20:51
  Permalink
  Харесвам 0
  Не харесвам 7

  Да, и казах на Стрелча и Панагюрище, на линков и Вълков че тази година спартак щърково влиза в А група!

  Отговор
 • февруари 23, 2022 в 10:10
  Permalink
  Харесвам 2
  Не харесвам 9

  Нищо конкретно не сте написали или те нищо конкретно не са казали….

  Отговор
 • февруари 23, 2022 в 13:06
  Permalink
  Харесвам 1
  Не харесвам 2

  Аз например очаквах,че ще стане въпрос за редукция на комисиите,за съдийството, за обстановката по време на мачовете,но явно тази сбирка е била просто ей така колкото да се каже,че е имало такава!
  Важно е да се запази спокойствие до конгреса на БФС и да се създава впечатление,че всичко е “шест”!!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *