1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Тенис
  6. »
  7. Бадминтон
  8. »
  9. Пазарджишките бадминтонисти с най-много отличия от Държавното

Пазарджишките бадминтонисти с най-много отличия от Държавното

Време за четене: < 1 минута

Бадминтон-скуош клуб Пазарджик взе най-много отличия от проведеното в София Държавно лично първенство за мъже и жени (финали).

Участие в проявата взеха 250 състезатели от 35 клуба в страната. Бадминтон-скуош клуб Пазарджик бе представен от 11 състезатели: шест жени и петима мъже. В единичната игра за жени Стефани Стоева стана държавен шампионка, като на финала победи Мария Мицова от НСА (София) с 2:1 гейма. Габриела Стоева е трета на единично за жени. На полуфинала тя загуби от Мария Мицова с 2:0 гейма. Гергана Павлова е пета на единично жени, а най-младата надежда на пазарджиклии Рая Пашова е седемнадесета.

На двойки жени Габриела и Стефани Стоеви са държавни шампионки.

В спора за титлата те надиграха с 2:0 гейма Петя Неделчева и Димитрия Попстойкова (Левски/Виктори – София). Гергана Павлова с партньорка Таня Иванова от Хасково са бронзови медалистки.

В микса Габриела Стоева с партньор Даниел Николов са първи, а Стефани Стоева с партньор Илиян Стойнов от ВИАС (София) са втори. Гергана Павлова и Стефан Гърев останаха пети, след като отпаднаха от двойката Габриела Стоева и Даниел Николов.

На единично мъже Стефан Гърев също финишира пети, като на четвъртфинал отпадна за влизане в медалите от Пейо Бойчинов (Хасково) с 2:0 гейма. Стефан Гърев с партньор Михаил Михайлов (Кърджали) е отново пети на двойки мъже. За влизане в медалите двамата отпаднаха от шампионите Даниел Николов и Пейо Бойчинов (Левски/Хасково ). Илиян Янков и Илиян Стоилов са девети на двойки мъже.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx