Пазарджишките бадминтонисти с най-много отличия от Държавното

Време за четене: < 1 минута

Бадминтон-скуош клуб Пазарджик взе най-много отличия от проведеното в София Държавно лично първенство за мъже и жени (финали).

Участие в проявата взеха 250 състезатели от 35 клуба в страната. Бадминтон-скуош клуб Пазарджик бе представен от 11 състезатели: шест жени и петима мъже. В единичната игра за жени Стефани Стоева стана държавен шампионка, като на финала победи Мария Мицова от НСА (София) с 2:1 гейма. Габриела Стоева е трета на единично за жени. На полуфинала тя загуби от Мария Мицова с 2:0 гейма. Гергана Павлова е пета на единично жени, а най-младата надежда на пазарджиклии Рая Пашова е седемнадесета.

На двойки жени Габриела и Стефани Стоеви са държавни шампионки.

В спора за титлата те надиграха с 2:0 гейма Петя Неделчева и Димитрия Попстойкова (Левски/Виктори – София). Гергана Павлова с партньорка Таня Иванова от Хасково са бронзови медалистки.

В микса Габриела Стоева с партньор Даниел Николов са първи, а Стефани Стоева с партньор Илиян Стойнов от ВИАС (София) са втори. Гергана Павлова и Стефан Гърев останаха пети, след като отпаднаха от двойката Габриела Стоева и Даниел Николов.

На единично мъже Стефан Гърев също финишира пети, като на четвъртфинал отпадна за влизане в медалите от Пейо Бойчинов (Хасково) с 2:0 гейма. Стефан Гърев с партньор Михаил Михайлов (Кърджали) е отново пети на двойки мъже. За влизане в медалите двамата отпаднаха от шампионите Даниел Николов и Пейо Бойчинов (Левски/Хасково ). Илиян Янков и Илиян Стоилов са девети на двойки мъже.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *