1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Интервю
  6. »
  7. Йордан Линков: Надявам се отборите да повярват, че се работи за тях и за развитието на футбола

Йордан Линков: Надявам се отборите да повярват, че се работи за тях и за развитието на футбола

Време за четене: 5 минути
Йордан Линков

Йордан Георгиев Линков е български футболист, вратар. Роден е на 26 януари 1978 година в Пазарджик. Висок е 188 сантиметра. Юноша е на Хебър. Играл е за Тракия (Звъничево), Хебър, Спартак (Плевен), Академик (Свищов), Ботев (Пловдив), Несебър, Вихрен (Сандански), Черно море (Варна), Нафтекс (Бургас), Олимпиакос (Никозия), Локомотив (Мездра), ПФК Брестник, Родопа (Смолян), Оборище (Панагюрище), Балкан (Варвара) и Тракия (Пазарджик). Има един мач за националния отбор.

Наскоро бившият вратар замени Спас Иванов като председател на ОС на БФС. Ето какво сподели новият председател на ОС на БФС – Пазарджик в интервю, дадено специално за pzsport.info.

1. Честит рожден ден! Какво е чувството да посрещнете своя 44-и рожден ден през Новата година като нов председател на ОС на БФС – Пазарджик?

Благодаря от сърце! Чувствата да посрещна рождения си ден на нова длъжност са смесени и меко казано странни. Усеща се по-голямата отговорност, но на 44 трябва да можеш да понасяш все по-тежки товари.

2. Как дойде поканата и неочаквана ли беше тя за Вас?

Поканата дойде неочаквано, защото имах идеята да се развивам в треньорското поприще. Обсъдих я със семейството си и те бяха съгласни, но крайното решение взех след среща с г-н Борислав Михайлов, на която получих уверението, че развитието на футбола, в частност детско-юношеския, ще са с приоритет през следващите години.

3. В какви отношения сте със стария председател Спас Иванов и има ли приемственост при предаване на поста?

Искам да изкажа огромна благодарност на г-н Спас Иванов за работата му през годините и за помощта, която ми оказва. Видно е, че той и екипът му са развили футбола в областта на добро ниво, а при децата са направени неща, които ще останат за поколения.

4. Какво ще промените в работата на областния съвет и какви са предизвикателствата пред Вас? Ще има ли промяна в комисиите и в състава на досегашното представителство на БФС в Пазарджик?

За момента промени в областния съвет и в комисиите не се предвиждат по простата причина, че заставам на поста в заварено положение. Мисля, че няма нужда от резки завои, за да не обърнем колата, а и ми трябва малко време да се огледам в обстановката.

5. Като играл наскоро в отбори в областния аматьорски футбол, какви са проблемите, които трябва да решите?

Честно казано, за мен проблемите в областния футбол са общи и на местното БФС, и на клубовете, и на ръководителите.

6. Какво е Вашето виждане за областните първенства като структура и състав и предвиждате ли промени?

Трябва да се успокоим малко и да разберем, че футболът трябва да носи удоволствие, а не напрежение. Знам, че има проблеми при клубовете с организация, към  нас претенциите са за съдийството, но не може от петата минута да започнеш да нагнетяваш обстановката заради един обратен тъч и да очакваш че мачът ще завърши нормално. Всички сме хора и всеки греши, но ако се вгледаме първо в себе си и потърсим първо своите грешки, по-лесно ще се случват работите. И ще можем да надграждаме и да изчистваме грешките. Мнението ми за структурата на първенството, е че трябва да влезем в крак с днешните реалности. Промени ще има, но всичко минава през диалог с отборите за намиране на оптимално добро решение. Желанието ми е да е интересно и за футболистите, и за публиката.

7. Как виждате детско-юношеския футбол в областта?

Основен приоритет на г-н Михайлов, а и на УЕФА, е развитието на детско-юношеския футбол. Развитието на треньорите като педагози за мен е много важен детайл, защото не всяко дете ще стане футболист, но всяко дете ще порасне и от треньорите също зависи как то ще се държи в обществото. Някой ще каже, че това е много силно изказване, но аз съм наясно, че едно дете има много голям респект към треньора и ако той предава и преподава правилно, това дете освен за футбола, може да научи много и за живота.

8. Като юноша на Хебър мислите ли, че отборът наесен ще участва за четвърти път в своята история в елита?

Истината е, че мястото на Хебър е в най-горното ниво на футбола. Професионализмът и от страна на общината, и от страна на ръководството и футболистите показват че нещата ще се случат.

9. Наясно ли сте какво Ви очаква на конгреса на БФС през март и какво е личното Ви мнение за Бербатов?

Март месец ще е интересен. Надявах се, че няма да вляза така ударно – с конгрес и още куп други промени, но мисля, че разделението не води до нищо добро и трябва да се обединим не заради отделни личности, а заради развитието на футбола.

10. Какви са наблюденията Ви над електронното първенство и какво още е нужно, за да се дигитализира аматьорският футбол?

Електронното първенство е стъпка напред и БФС направих и невъзможното да го вкара и на нашето ниво. Концепцията е да се улеснят отборите и да им се даде глътка въздух финансово. По-интересното, е че дигитализацията ще помага на клубовете и ще ги амбицира да развиват детско-юношеския футбол.

11. Като вратар как ще се опазите от нападките, които съпътстват Вашия пост?

Не ме е страх от нападки, но те не водят до нищо градивно. Със справедлива критика може да се постигне много. Предпочитам да спорим и да стигнем до конструктивно решение, отколкото да обвиняваме. Далеч съм от мисълта, че съм перфектен и ще взимам правилните решения винаги, но има ли диалог и чуваемост, ще се случват по-добри неща.

12. Какво си пожелавате да постигнете за една година до следващия Ви рожден ден начело на ОС на БФС – Пазарджик?

Надявам се за година отборите да повярват, че се работи за тях и за развитието на футбола.

14. Четете ли pzsport.info и какво ще пожелаете на читателите на сайта?

За спорта в областта се информирам от вас! Радостно е, когато има няколко гледни точки. На читателите пожелавам здраве, също така да получават надеждна информация от вас и малко повече оптимизъм!

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
6 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
stalin5

Г – н Линков,
На предстоящия Конгрес на БФС статуквото ли ще подкрепите или промяната ???

Линков

Какво означава статуткво и какво означава промяна??? Истината е че виждам действия в монента,които могат да помогнат на футбола и аз ще работя за тях!!!

stalin5

Г -н Линков,
Ако наистина сте Вие!!!
Найстина лине знаете какво значи статукво и какво промяна!!!
Благодарение на статуквото вече 24 години България няма загубен мач на Световно първенство!!!
Бъди жив и Здрав !!!

Димитър Танков

Сталине пак ли ти? Величково без Спас Иванов щеше да играе въ В регионална.
Къде си тръгнала да пита за статукво?
Линков в Щърково да не си ми пратил никога Кобака ч ще се караме! Вече нямам парички да му плащам. Искам Деян и Митко Георгиев благодаря

Бербатов- идвам

Г-н Линков, мислите ли в посока някаква промяна на окръжните с цел по-голям заряд. Примерно вторите в Б офг да играя бараж и победителят да играе бараж с някой от А офг.

Хохохо

Господин Митко Танков няма да се мушнеш в А регионална 😂знам че си ти маймуно такава!
Мястото ти е там в кучешаката

6
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx