1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "Б" ОГ Юг
  6. »
  7. Кале 09
  8. »
  9. Кале 09 се завръща на бял кон с нови попълнения и треньор?

Кале 09 се завръща на бял кон с нови попълнения и треньор?

Време за четене: 2 минути

Куп промени през новия полусезон ще настъпят в последния в южната Пета лига тим на Кале (Нова махала).

Отборът, играещ мачовете си в Батак, успя да привлече за треньор пловдивския специалист Пламен Витларов, който ще дирижира през новата година на зеления терен. Кале 09 се подсили и с няколко футболисти от областта. Клубът “напазарува” от третия в групата Бенковски (Црънча), като в редиците си привлече опитния халф и един от основателите на дружеството Калин Кумановали, който се завръща в отбора след 11-годишно отсъствие. Заедно с ветерана в новия си тим акостираха още вратарят Петър Танчев, както и крилото Десислав Атанасов, който направи силен полусезон в Бенковски.

Десислав Атанасов (в жълто-син екип вляво) притиска играч на Братаница.
Десислав Атанасов (в жълто-син екип вляво) притиска играч на Братаница.

Привлечен е и полузащитникът Костадин Петков, който се завръща от испанските терени. В клуба пристига и досегашният играещ треньор на Батак Георги Цурев. По време на подготовката в отбора от крепостта ще бъдат тествани още футболисти, а от клуба разкриват, че той е финансово обезпечен за спортно-състезателната 2022 г. от президента им Айдън Байрям.

През февруари Кале ще изиграе три приятелски мача срещу отбори от западната “Б” ОГ – Пловдив. Първата контрола на тима ще се проведе на 13 февруари, а съперник ще е Спартак (Ново село). Седмица по-късно Кале ще гостува на Костиево, а последната проверка за февруари ще е срещу Бенковски (Куртово конаре).

По наша информация от пролетта Кале ще домакинства на далеч по-добрия терен в Ракитово, а скоро очаква и нова екипировка, която да замени досегашната.

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx