Служебна загуба за Хебър в Шампионската лига

Време за четене: < 1 минута

Хебър записа служебна загуба в Шампионската лига.

Играчите на старши треньора Камило Плачи трябваше да гостуват на германския Фридрихсхафен, но от клуба избраха да не пътуват до Германия и Европейската конфедерация по волейбол (CEV) е присъдила служебна загуба на българския тим с 0:3 гейма (0:25, 0:25, 0:25).

От Хебър са отказали да пътуват до Фридрихсхафен, защото после всички играчи на тима щяха да бъдат поставени под карантина и по този начин нямаше как да участват във финалния турнир за Купата на България, който ще се проведе в Бургас от 29 до 31 януари. Шампионите също не са могли да намерят свободна дата за провеждане на двубоя от ШЛ.

Българският тим беше допуснат да влезе в Германия, но Хебър беше заплашен с тридневна карантина в България след завръщането си. Тъй като отборът щеше да пропусне финалния турнир за Купата на България, от клуба взеха решение да не пътуват за Ной-Улм. Tърсенето на друга дата се оказа трудно заради натоварените графици на двата отбора. Поради тези причини от CEV присъдиха служебна победа на Фридрихсхафен с 3:0.

От ръководството на клуба все още обаче се надяват от CEV и от Фридрихсхафен да преразгледат решението и да се намери свободна дата, за да се изиграе двубоят от Шампионската лига.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.