1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Александър Рибников е спортист №1 на Пазарджик за 2021 година

Александър Рибников е спортист №1 на Пазарджик за 2021 година

Време за четене: 5 минути

Вчера в ДКТ “Константин Величков” на традиционната церемония “Спортист на годината” бяха раздадени статуетки за спортни заслуги в различни категории.

Кметът на Общината Тодор Попов и двете олимпийски шампионки – Стойка Кръстева и Ивет Горанова наградиха състезателя по кикбокс Александър Рибников от СК “Спартак 2014”. На Европейското първенство в Черна Гора Рибников печели трето място в стил К1. Освен това младият кикбоксьор участва и в престижните вериги Макс Файт и Профайт. Новият Спортист №1 на града завоюва две първи места в стил К1, едно първо място в стил Лайт контакт, второ място в стил Пойнт Файтин, две втори места в стил Лоукик и едно второ място в стил Киклайт.

Треньор №1 на Пазарджик стана наставникът на победителя, а именно Илко Аджов.

Двамата с Рибников съумяха да изградят изключително успешен тандем, който постигна сериозни резултати през годината. 
Двамата с Рибников съумяха да изградят изключително успешен тандем, който постигна сериозни резултати през годината.
Отбор на годината стана волейболният Хебър, който получи наградата си от олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова. 
Отбор на годината стана волейболният Хебър, който получи наградата си от олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова.
Стартът на церемонията бе за председателя на Младежки спортен клуб "Пазарджик спортува” Ренета Камберова.
Стартът на церемонията бе за председателя на Младежки спортен клуб “Пазарджик спортува” Ренета Камберова.

Господин Попов, специални благодарности за всичко, което правите за спорта в нашия град, за начина, по който оценявате, че спортът е здраве и носи гордост. Когато аз бях малка и тренирах гимнастика в Пазарджик, през зимата тренирахме на едни кафяви дюшеци, в залата беше по-студено, отколкото навън, а сега това, когато го обясняваме – някои хора дори няма да го разберат, защото не си го спомнят. Не случайно имаме и две момичета в националния отбор по художествена гимнастика. Благодаря на всички спортни клубове и на техните председателите, защото мисля, че успяваме да се сработим много добре. Състезанията продължават да се множат. За миналата година имаме малко над 70 проведени събития, а това е огромен резултат. Благодаря на родителите, защото ако не са те да подкрепят децата си, вероятно в някакъв момент те ще загубят стимул да спортуват. Истината е, че родителите са родители вкъщи, треньорите са родители в залата. Благодаря и на всички хора, които се включват в нашите събития, защото го правим за вас – заяви Ренета Камберова.

Последва обръщение на кмета на Пазарджик Тодор Попов, който приветства всички гости в залата.

Когато се върна в години назад и си спомня откъде започнахме, а ето докъде стигнахме. Но има още път да вървим, докато станем №1. Затова тази вечер и всички вечери, в които провеждаме тази церемония, съм изпълнен с гордост. Това, което правим, няма аналог. Ние развиваме не само спорта в Пазарджик, но и нашия манталитет. С всяка една година пазарджиклии се превръщаме в хора с дух на победители. Това исках аз и целият екип – да възпитаваме децата на този манталитет. Ние имаме 45 клуба в 32 вида спорт – това го няма в нито един друг град в България. Ние сме единствените, които в продължение на 15 години помагаме да създаваме шампиони. Ние променяме манталитет и това ме изпълва с чувство на гордост. Зад всеки един успех обаче се крие работа на много хора и ние в Пазарджик сме добрият модел. Така се прави, когато местна общност, родители, треньори – гледаме в една посока. Аз съм сигурен, че няма да бъде далеч денят, в който Пазарджик ще има нов олимпийски шампион.

Градоначалникът покани на сцената да излязат момичетата, които направиха горди милиони българи, а именно – Ивет Горанова, Ерика Зафирова, Стойка Кръстева и Евелина Николова. Те получиха специално изготвени букети в цветовете на българския флаг.

Последва награждаване на деца до 10 години за високи спортни постижения.
А след тях Община Пазарджик раздаде и Специални награди. Те отидоха във:
Стефани и Габриела Стоеви (наградата взе треньорът от Бадминтон Скуош клуб Неделчо Кесов). За втори пореден път двете станаха Европейски шампионки на двойки жени. Пето място на световно първенство двойки жени, девето място на Олимпийските игри в Токио. Трето място от финалния Мастърс двойки жени в Индонезия.

Петър Георгиев (Спортен клуб по адаптиран спорт – шампион) – за изключителен принос в развитието на деца с ментални затруднения. Както и неговите състезатели: Емил Кондев – завоювал първо място 25м. гръб и второ място 25м. свободен стил на Европейско първенство по плуване за деца и младежи с ментални затруднения в Чехия; Александър Сърнов – завоювал трето място на 50 м. гръб на Европейско първенство по плуване за деца и младежи с ментални затруднения в Чехия;
Николай Нинов (Общински шахматен клуб Пазарджик) – за изключителен принос в развитието на шахмата в град Пазарджик. Спечелил първо място на I – ва дъска на отбора от Олимпиада по кореспондентен шах с над 50 държави;
Кристиан Терзийски (СК Мустанг) – най-перспективен състезател, завоювал второ място на зимни финали от 178 състезатели на Държавно първенство по плуване за момчета до 13 години и второ място на летни финали. Той бе награден по желание на звездното жури, като наградата му връчи лично бронзовата медалистка по борба от Токио Евелина Николова.


ТОП 10 – “СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА”:
1. Александър Рибников (СК Спартак 2014 – кикбокс)
2. Гергана Павлова (СК Бадминтон Скуош клуб)
3. Борислав Владов (СК Кодокан)
4. Виктория Александрова/Иво Тодоров (СК Импулс)
5. Михаела Стефанова (СК Пентатлон – фехтовка)
6. Емил Грозданов (СК Шампион 2 – модерен петобой)
7. Васил Попов (СК Печенеги- колоездене)
8. Мариян Палев (СК Кодокан)
9. Никол Колишева (СК Палашев – триатлон)
10. Илия Ненов (СК Спартак – Пазарджик 2014)

Призове за високи спортни постижения получиха:
1. Александър Дараджански – СКП „Мустанг“
2. Александър Димов – СК „ Кодокан“
3. Георги Новоместски – СК „Торнадо“
4. Давид Матевосян – СК „Борба Пазарджик"
5. Ивана Раднева – СК „Тонус – спорт“ шотокан карате до
6. Летисия Пиронова – СК „ Диляна“
7. Лъчезар Чакъров – СК „Шампион“
8. Милен Тошкин – СК „Спартак Пазарджик 2019“
9. Наталия Георгиева – СК „Шампион 2“
10. Радостина Куртакова – СК „Пентатлон“
11. Симона Моллова – СК „ Диляна Прима“
12. Сияна Мухарова – СК „Шампион 3“
13. Симеон Серев – СК „Първенец“
14. Юлиан Пачев – СК „Делфин“

Ангел Нейков

Редактор в pzsport.info от 28-ми февруари 2018 г.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx