1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Волейбол
  6. »
  7. Италианци поемат школата на Хебър

Италианци поемат школата на Хебър

Време за четене: < 1 минута

Италианци поемат школата на Хебър от днес.

Специалистите пристигнаха в Пазарджик и вече навлизат в обстановката и участват в тренировъчния процес на подрастващите. Марко Лионети ще бъде технически директор на школата на Хебър, а Клаудия Касоли ще бъде отговорна за кондиционната подготовка. Двамата имат натрупан опит в Италия, като ще пренесат добрите практики и в Пазарджик. Младите специалисти пристигат в Пазарджик по препоръка на Камило Плачи, а част от работата им ще бъде спойката между мъжкия отбор и школата.

Много се радваме, че Марко и Клаудия приеха нашата покана и вече са в Пазарджик. От днес те официално са част от семейството на Хебър. Хубаво е, че двамата имат опит в мъжкото и женско направление, защото е хубаво школата да се развива и в двете посоки. Това е и естествената стъпка от градежа на нашата школа, където предстои да въведем още нови неща. За момента запазваме треньорския състав, коментира президентът на отбора Александър Иванов.

Марко Лионети започва професионалната си кариера като волейболист през 1996 година в Италия, където играе в различни отбори. Като треньор на подрастващи момчета и момичета, Марко е ръководил отбори от всички възрастови групи. В годините придобива опит и като технически директор на различни академии, а за последно води отборът на Марсала от италианската A2.

Клаудия Касоли стартира кариерата си като треньор на юноши през 2015 година в тима на Либертас Волейбол в Италия. От тогава до момента тя работи като помощник-треньор в различни италиански отбори.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx