Хебър стана отбор на месец декември

Време за четене: 2 минути

Волейболният Хебър за втори пореден път бе избран за отбор на месеца, като в класацията на спортните редакции бе определен и за номер 1 на декември.

Заслугата за това е първата победа на тима в групите на Шампионската лига над германския Фридрихсхафен. Хебър остави далеч зад себе си в класацията футболния отбор на Лудогорец, който завърши първи есенния дял, както и баскетболния Рилски спортист, който също води в класирането без загубен мач.

Благодарим за вниманието и за уважението. С всеки изминал успех пишем със златни букви историята на клуба и на града“, започна президентът на Хебър Александър Иванов. Можехме да откажем мача с Розеларе и да искаме служебна победи с 3:0. Имахме консултации с CEV и с тима на Кнак. От CEV ни помолиха да намерим компромисно решение. Не сме тук да играем едно лято и да приключим. Искаме да градим. Освен това, искаме да направим празник за града и за феновете ни. Не е добре, че форматът на първенството всяка година може да се сменя. Следващите 3 години ще имаме различни формати. Ще минем на 14 отбора, на 12 и евентуално на 10. Така обаче не можем да направим конкурентен продукт за спонсорите. И сега има две големи фирми, които искат да ни помагат. Целта на Хебър е да задържи бюджета, но да намалим субсидията от Общината.

Честита Нова година на всички! Надявам се да се видим и следващия месец. Когато не си играл от един месец, губиш ритъм. Не знам как щеше да завърши мачът с белгийците, ако бяхме се срещнали снощи. Сега ще играем след мачовете на Купата на България. Важно е всички да са във форма и да нямаме заразени с COVID-19. Ако имаме положителни тестове, трябва да сме много внимателни, предупреди треньорът на Хебър Камило Плачи. Трябва да победим отбора на Добрич, за да се класираме за финалите на Купата в Бургас. Да съберат обаче 8 отбора на едно място, в една зала, да споделяме малко съблекални ми се вижда, че се излагаме на голям риск да се разпространи заразата от КОВИД-19. Можеше четвъртфиналите да се играят в един мач, като домакин е по-преднокласираният тим, а полуфиналите и финалът да са в Бургас. Така правят в Италия и Русия, може да гледаме от тях. Все още има време да се промени това нещо, дано се вслушат в думите ми, пожела си италианският специалист.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *