1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Джудо
  8. »
  9. Георги Георгиев е новият треньор на националния по джудо

Георги Георгиев е новият треньор на националния по джудо

Време за четене: < 1 минута

Пазарджишката легенда в джудото Георги Георгиев, който е и директор на местното спортно училище, е новият старши треньор на националния отбор.

Под ръководството на Георгиев “трикольорите” започнаха лагер-сбор в Сливен, който е подготовка за европейското първенство в София от 29 април до 1 май. На сбора под Карандила са над 60 състезатели, като между тях са всички най-добри в по-леките категории. Под ръкодството на Георгиев тренират Божидар Темелков, Янислав Герчев, Марк Христов, както и Денислав Иванов, световен и двукратен европейски шампион за младежи и кадети, който се върна на татамито след 4-годишно наказание за допинг. В залата също е и подновилата кариера Ивелина Илиева, а до дни се очаква в сбора да се включи и родената във Франция Амели Гиюр, която вчера получи български паспорт.

Тимът е разделен на две, „тежките“ състезатели се подготвят на Белмекен под ръководството на помощник треньора Ганчо Дойков.

Винаги сме имали талантливи млади състезатели и сега не е по-различно – каза Георги Георгиев. Тази година обаче за първи път ще бъдем домакини на европейско за мъже и жени и целта е достойно представяне пред българска публика.

Първата международна изява за националите ще бъде турнирът Голям шлем в Париж през февруари, печелен от самия Георгиев през 2006 г. Този път във френската столица ще има солидно българско участие от петима състезатели: Анастасия Балабан (48), Божидар Темелков (66), Марк Христов (73), Ивайло Иванов (90) и Борис Георгиев (100).

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx