Вратар сменя Спас Иванов като шеф на ОС на БФС – Пазарджик

Време за четене: 2 минути

Футболната централа в Пазарджик има нов ръководител.

Бившият вратар Йордан Линков заменя Спас Иванов като председател на ОС на БФС. Иванов напуска поста на първи ръководител на футболния съюз в Пазарджик след 16 години вярна служба, през които преобрази коренно и изцяло в позитивна светлина аматьорските футболни първенства в областта. Досегашният шеф на БФС – Пазарджик излиза официално в пенсия, след като навърши необходимата за това възраст преди около три години.

Оставям футболния съюз в отлична кондиция във всеки един аспект. Надявам се Йордан Линков като мой наследник да съхрани и надгради всичко, което с моя екип успяхме да направим за тези 16 години. Знаете какво заварихме в началото на 2005 година, когато поех централата, коментира на изпроводяк Спас Иванов.

43-годишният Йордан Линков е познат във футболните среди на Пазарджик предимно като бивш вратар на Хебър и още няколко клуба от професионалния и аматьорски футбол в България.

Той е роден е на 26 януари 1978 г. в Пазарджик. Юноша е на Хебър. При мъжете започва най-напред в Тракия (Звъничево), където е призован от тогавашния треньор на отбора Лазар Димитров. След сливането на Тракия и Хебър през лятото на 1998 г. се завръща за кратко на стадион “Георги Бенковски”. През есента на същата година обаче е преотстъпен на Спартак (Плевен), в който отбор започва и кариерата му на професионален футболист. Като такъв в последствие Линков играе за Академик (Свищов), Ботев (Пловдив), Несебър, Вихрен, Черно море, Локомотив (Мездра), Олимпиакос (Никозия). Има един мач за националния отбор. След края на активната си състезателна кариера се насочва към частен бизнес.

Тепърва ще се запозная с обстановката в ОС на БФС – Пазарджик. Не очаквайте от мен лов на вещици. Всеки, който иска да продължи да работи в името на футбола, ще бъде добре дошъл. Разбира се насила не мога да задължа никои да продължи, ако не желае, коментира новият председател на ОС на БФС.

Той допълни, че има своите идеи по отношение развитието на регионалния аматьорски футбол и ще се опита да ги реализира с помощта на местната власт и ръководството на футболната централа в София.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

4 коментара по “Вратар сменя Спас Иванов като шеф на ОС на БФС – Пазарджик

 • декември 17, 2021 в 14:06
  Permalink
  Харесвам 12
  Не харесвам 3

  Супер, сега дно да махнат и Кобаков, за да спре да изнудва клубовете за пари

  Отговор
 • декември 17, 2021 в 16:32
  Permalink
  Харесвам 5
  Не харесвам 5

  Най накрая се маха тоя дебел пенсионер, заради него последните 4 годни не мога да влезна в А група… Сега трябва да измисля как да махна Кобака и как да бутна Калугерово за да им взема субсидията все пак мойте циганета искат мангизи а аз давам само на тъмнокожи пари… Жалко и за Отборите дето бия с по 10 гола…
  Вън кобака от футбола, марш

  Отговор
 • декември 17, 2021 в 20:38
  Permalink
  Харесвам 10
  Не харесвам 0

  Най-големият селяндур , в Мирянци псува като хамалин, сега щял шеф да ми става. Уж начетен ,но май само опаковката от гела чете. Типичен внук на Боби вискито, а никой ни чувал, ни пял за него, но в момента в бфс няма нищо чудно ,че назначават поредната издънка.

  Отговор
 • декември 23, 2021 в 10:35
  Permalink
  Харесвам 14
  Не харесвам 0

  Спас Иванов наистина направи много за футбола в областта. С много усилия промени организацията на първенствата, обстановката по стадионите стана нормална и като цяло се промени манталитета на хората занимаващи се с футбол. Благодарение на личните си контакти успя да ангажира и местната власт да подкрепя футболните клубове от региона не само финансово, но и чрез подобряване на инфраструктурата – изграждане на съблекални, терени и тяхната поддръжка. Винаги беше готов да помага и да съдейства на клубовете от областта. Беше принципен и ерудиран ръководител, който не допускаше влияние и вмешателство. Това е човек, който е изминал естествения път, за да достигне до тази позиция – футболист и ръководител (президент) на ФК. Може да се обобщи, че г-н Иванов и неговия екип вдигнаха летвата много високо и дано постигнатото бъде надградено. За целта г-н Линков трябва да има подготвен екип, с който това да се случи. Пожелавам му успех и кураж да бъде принципен и последователен в своите действия.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *